Къри със свинско и манго салса
1. За къри пастата сложете в хаванче нарязаната на ситно лимонена трева, лютите чушки, скилидките чесън, джинджифила и листата от лайм. Добавете подправките и стрийте на паста. Добавете зехтина и разбъркайте.
2. Нарежете месото на парчета по 2.5 см. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете месото от всички страни, за около 5 минути. Извадете го в чиния.
3. В същия тиган сипете 1-2 с.л. зехтин и запържете нарязания на едро лук. Добавете къри пастата и разбъркайте. Върнете парчетата месо и залейте с кокосово мляко. Добавете бульона, палмовата захар, целите листа кафир лайм, соев и рибен сос на вкус. Намалете силата на огъня и оставете кърито да къкри 1 час.
4. За манго салсата обелете и нарежете на малки кубчета мангото. Сложете го в купа и го смесете с останалите нарязани на ситно продукти. Овкусете и разбъркайте.
5. Сервирайте кърито със свинско гарнирано с варен ориз и манго салса.

Продукти

  • 1 кг свински врат зехтин 1 глава лук 400 мл кокосово мляко 750 мл пилешки бульон 1 с.л. палмова захар 0.5 с.л. соев сос 0.5 с.л. рибен сосЗа къри пастата:1 стрък лимонена трева 4 листа от кафир лайм 1 червена люта чушка 4 см джинджифил 3 скилидки чесън 1 ч.л. канела 2 ч.л. смлян кориандър 2 с.л. зехтин сол и черен пиперЗа манго салсата:1 манго 1 малка глава червен лук 1 връзка кориандър 2 с.л. нарязани печени фъстъци 1 лайм сок 1 червена люта чушкаЗа сервиране: варен ориз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички