Къри със свинско и манго салса

Къри със свинско и манго салса

Начин на приготвяне:

1. За къри пастата сложете в хаванче нарязаната на ситно лимонена трева, лютите чушки, скилидките чесън, джинджифила и листата от лайм. Добавете подправките и стрийте на паста. Добавете зехтина и разбъркайте.
2. Нарежете месото на парчета по 2.5 см. Загрейте 2-3 с.л. зехтин в дълбок тиган и запържете месото от всички страни, за около 5 минути. Извадете го в чиния.
3. В същия тиган сипете 1-2 с.л. зехтин и запържете нарязания на едро лук. Добавете къри пастата и разбъркайте. Върнете парчетата месо и залейте с кокосово мляко. Добавете бульона, палмовата захар, целите листа кафир лайм, соев и рибен сос на вкус. Намалете силата на огъня и оставете кърито да къкри 1 час.
4. За манго салсата обелете и нарежете на малки кубчета мангото. Сложете го в купа и го смесете с останалите нарязани на ситно продукти. Овкусете и разбъркайте.
5. Сервирайте кърито със свинско гарнирано с варен ориз и манго салса.

Продукти

  • 1 кг свински врат
  • зехтин
  • 1 глава лук
  • 400 мл кокосово мляко
  • 750 мл пилешки бульон
  • 1 с.л. палмова захар
  • 0.5 с.л. соев сос
  • 0.5 с.л. рибен сос

За къри пастата:

  • 1 стрък лимонена трева
  • 4 листа от кафир лайм
  • 1 червена люта чушка
  • 4 см джинджифил
  • 3 скилидки чесън
  • 1 ч.л. канела
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер

За манго салсата:

  • 1 манго
  • 1 малка глава червен лук
  • 1 връзка кориандър
  • 2 с.л. нарязани печени фъстъци
  • 1 лайм
  • сок
  • 1 червена люта чушка

За сервиране:

  • варен ориз

Свързани рецепти