Къри с треска и доматено чътни

Къри с треска и доматено чътни

Начин на приготвяне:

1. Постелете голяма тава с хартия за печене и изсипете бланшираните кратофи в нея. Поръсете с гарам масала и 1-2 с.л. зехтин. Хубаво разбъркайте картофите с ръце. Печете ги в предварително загрята фурна на 220 градуса 25 минути.
2. За чътнито обелете и нарежете на ситно лука. Отстранете семките на лютата чушка и я нарежете на ситно. Запържете лука и лютата чушка в загрят тиган с 2 с.л. олио, за около 2 минути.
3. Разрежете доматите на четвъртинки, отстранете меката им част и нарежете твърдата им част на малки кубчета. Добавете ги в тигана заедно със захарта и оцета. Разбъркайте и оставете чътнито да къкри 10 минути. Накрая овкусете със сол и черен пипер.
4. За кърито обелете и нарежете лука на ситно. Запържете го в тиган с 2-3 с.л. олио за около 2 минути. Добавете куркумата и кимиона и разбъркайте. Нарежете карфиола на розички и го запържете за минута. Налейте вода, а след това и кисело мляко. Разбъркайте и оставете сместа да заври.
5. Нарежете филето треска без кожа на парченца. Добавете рибата в кърито, разбъркайте, захлупете и гответе 8 минути.
6. Сервирайте печени картофи, къри с карфиол и риба и доматено чътни. Поръсете с нарязани листа кориандър.

Продукти

  • 700 г дребни бланширани картофи
  • гарам масала
  • зехтин

За доматеното чътни:

  • 1 глава лук
  • 1 червена люта чушка
  • 5 домата
  • олио
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. червен винен оцет
  • сол и черен пипер

За кърито:

  • 1 глава лук
  • 300 г филе от треска
  • 1 малка глава карфиол
  • 2 ч.л. куркума
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 150 мл кисело мляко
  • 150 мл вода
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка кориандър

Свързани рецепти