Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете лука и го запържете в тиган с 1-2 с.л. зехтин. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Добавете и тях в тигана. Обелете и настържете джинджифила и го добавете в тигана. Разбъркайте.
2. Добавете подправките и ги запържете за не повече от 1 минута.
3. Обезкостете и отстранете кожата на пилешките бутчетата. Нарежете месото на парчета. Добавете месото в тигана и го запържете за 5 минути.
Ако използвате пилешки гърди, запържете го за по-кратко, за да не изсъхне.
4. Добавете консервирани нарязани домати, овкусете със сол и разбъркайте. Похлупете съда, намалете огъня и гответе 15 минути. /Така приготвеното къри може да замразите. Щом го притоплите, продължете готвенето по описания начин./
5. Добавете кафява захар, сок от лайм и листа спанак и гответе 1-2 минути.
6. Поднесете кърито върху основа от сварен бял ориз. Поръсете с нарязан пресен кориандър.

Продукти

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин
  • 2 см пресен джинджифил
  • 0.5 ч.л. куркума
  • 0.5 ч.л. лют червен пипер
  • 2 ч.л. смлян кимион
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 4 пилешки бутчета
  • 400 г нарязани домати
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 0.5 лайм
  • сок
  • 200 г спанак
  • 0.5 връзка кориандър
  • 1 ч.ч. ориз

Свързани рецепти