Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Къри с пиле и спанак

категория 5/5
1. Обелете и нарежете лука и го запържете в тиган с 1-2 с.л. зехтин. Обелете и нарежете скилидките чесън на тънки филийки. Добавете и тях в тигана. Обелете и настържете джинджифила и го добавете в тигана. Разбъркайте.
2. Добавете подправките и ги запържете за не повече от 1 минута.
3. Обезкостете и отстранете кожата на пилешките бутчетата. Нарежете месото на парчета. Добавете месото в тигана и го запържете за 5 минути.
Ако използвате пилешки гърди, запържете го за по-кратко, за да не изсъхне.
4. Добавете консервирани нарязани домати, овкусете със сол и разбъркайте. Похлупете съда, намалете огъня и гответе 15 минути. /Така приготвеното къри може да замразите. Щом го притоплите, продължете готвенето по описания начин./
5. Добавете кафява захар, сок от лайм и листа спанак и гответе 1-2 минути.
6. Поднесете кърито върху основа от сварен бял ориз. Поръсете с нарязан пресен кориандър.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Бил Грейнджър