Къри с кокос, риба и ориз
1. Сложете кафевия ориз в тенджера и го залейте с гореща вода. Добавете звездичките анасон, зърната кориандър и разрязаните на две скилидки чесън. Овкусете със сол. Варете ориза на слаб огън, 15-20 минути, след което го оставете захлупен 10 минути. Преди сервиране махнете чесъна и анасона.
2. Нарежете рибното филе на парчета от по 2 см. Освен филе от лаврак може да използвате и филе от бяла риба. Обелете и нарежете скилидката чесън на ситно. Разполовете лютата чушка и изтръскайте семките и. Нарежете я на ситно. Пресният лук нарежете на едро, под диагонал, а тиквичката и чушката - на кубчета.
3. Загрейте добре тиган и сипете в него кокосова мазнина или олио. Сложете нарязаните зеленчуци в тигана и ги запържете за кратко, като ги разтръсквате. Поръсете съ сол. Добавете рибата и я гответе 5 минути. След това излейте кокосовото мляко и захлупете тигана за 10 минути.
4. За салатата обелете и нарежете на дребни кубчета ананаса. Разполовете лютата чушка, отстранете семките и я нарежете на ситно. Сложете ананаса и лютата чушка в купа, добавете нарязания на ситно кориандър и овкусете с лимонов сок и сол. Разбъркайте хубаво.
5. Сервирайте ориза като канапе, върху него къри от зеленчуци и риба, полейте със сос. Гарнирайте с пикантна салата с ананас.

Продукти

  • За кърито:2 скилидки чесън 300 г кафяв ориз 600 мл вода 3 звездички анасон 1 ч.л. кориандър на зърна 400 г филе от лаврак 1 тиквичка 3 стръка пресен лук 1 червена чушка 1 червена люта чушка 1 с.л. олио сол 150 мл кокосово млякоЗа салатата:1 ананас 1 червена люта чушка 0.5 връзка кориандър 1 лайм сок сол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички