1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета по 3 см. Варете ги в тенджера с подсолена вода 8 минути. Прецедете ги добре.

2. Загрейте олиото в дълбок тиган с двойно дъно и изпържете картофите за 5 минути, до златистокафяво. Добавете куркумата и пържете още 30 секунди, като разбърквате. Извадете пържените картофи с помощта на решетеста лъжица в чиния.

3. В същия тиган сипете олио и добавете начупените индийски дафинови листа (може да ги замените с пръчка канела) и асефетидата. Запържете за кратко. След това добавете нарязания на ситно лук, настъргания джинджифил и стрития на паста чесън. Разбъркайте и запържете за минута. Добавете останалите смлени подправки и ги запържете за минута. Добавете доматите и нарязаните на много ситно люти чушки. Добавете 100 мл вода и оставете сместа да заври. Върнете картофите и разбъркайте. Гответе 10 минути.

4. Добавете граха и разбъркайте. Гответе 3-4 минути.

5. Накрая поръсете кърито с листа кориандър.

Продукти

  • За картофите:
  • 1 кг картофи
  • 4 с.л. олио
  • 1 ч.л. куркума
  • За соса:
  • 3 с.л. олио
  • 2 индийски дафинови листа
  • 1/4 ч.л. асефетида
  • 1 глава лук
  • 6 скилидки чесън
  • 5 см корен джинджифил
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1/2 ч.л. смляно сушено манго (амчур)
  • 1/2 ч.л. куркума
  • 1/2 ч.л. сол
  • 200 г домати пасата
  • 2 зелени люти чушки
  • 150 г замразен грах
  • 1 ч.л. гарам масала
  • шепа листа кориандър

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички