1. в тиган сипете 1.5 с.л. зехтин и в него запържете нарязания на ситно лук. Добавете щипка сол и гответе до златисто, около 6 минути.

2. Обелете и нарежете на тънко скилидките чесън и джинджифила. Добавете ги при лука и разбъркайте. Запържете ги за 1 минута.

3. Добавете  още 1.5 с.л. зехтин и усилете огъня. Добавете нарязаните на големи кубчета небелени патладжани и ги запържете до златисто от всички страни. Добавете черен кимион, гарам масала, сол и черен пипер. Разбъркайте и добавете нарязаните домати и 1/2 консерва вода. Гответе 15 минути, докато патладжаните омекнат, а сосът се сгъсти. Накрая добавете кисело мляко и внимателно разбъркайте.

4. За ориза от карфиол нарежете карфиола на розички и ги смелете в блендер или кухненски робот до големината на зърна ориз. Обелете скилидките чесън и ги поръсете обилно със сол. Направете ги на паста. Загрейте зехтин в тиган и запържете чесъна и куркумата за 30 секунди. Добавете смления карфиол и малко вода. Разбъркайте. Захлупете и гответе 5 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

5. Сипете ориз от карфиол с куркума на дъното на чиния. Върху него сипете къри от патладжан. Поръсете с листа кориандър.

Продукти

  • 3 с.л. зехтин
  • 1 голяма глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 2.5 см джинджифил
  • 3 патладжана
  • 2 ч.л. черен кимион
  • 2 ч.л. гарам масала
  • 400 г нарязани домати от консерва
  • 200 г кисело мляко
  • За ориза:
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. куркума
  • 800 г смлян карфиол

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички