1. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Разделете карфиола на розички. Сложете го в тава, полейте го с около 40 мл от зехтина и го посолете. Изпечете го за около 15 минути. 

2. Нарежете хляба на кубчета и го запържете в около 40 мл зехтин до златисто. 

3. Стрийте чесъна на паста и го разбъркайте с жълтъците и лимоновия сок. Постепенно наливайте останалия зехтин и бъркайте непрекъснато. Добавете стритата на паста аншоа, соса „Уорчестър“, настъргания пармезан, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре. 

4. Овкусете карфиола с дресинга и го разбъркайте. 

5. Поднесете салатата с хрупкавия хляб и още настърган пармезан.

Продукти

  • 1 глава карфиол 2 жълтъка 4 филийки пълнозърнест хляб 4 филенца аншоа 50 г пармезан 1 скилидка чесън 120 мл зехтин 1 с.л. сос Уорчестър 2 с.л. лимонов сок сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички