Карфиолена салата "Цезар"
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Разделете карфиола на розички. Сложете го в тава, полейте го с около 40 мл от зехтина и го посолете. Изпечете го за около 15 минути.
2. Нарежете хляба на кубчета и го запържете в около 40 мл зехтин до златисто.
3. Стрийте чесъна на паста и го разбъркайте с жълтъците и лимоновия сок. Постепенно наливайте останалия зехтин и бъркайте непрекъснато. Добавете стритата на паста аншоа, соса „Уорчестър“, настъргания пармезан, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре.
4. Овкусете карфиола с дресинга и го разбъркайте.
5. Поднесете салатата с хрупкавия хляб и още настърган пармезан.
2. Нарежете хляба на кубчета и го запържете в около 40 мл зехтин до златисто.
3. Стрийте чесъна на паста и го разбъркайте с жълтъците и лимоновия сок. Постепенно наливайте останалия зехтин и бъркайте непрекъснато. Добавете стритата на паста аншоа, соса „Уорчестър“, настъргания пармезан, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре.
4. Овкусете карфиола с дресинга и го разбъркайте.
5. Поднесете салатата с хрупкавия хляб и още настърган пармезан.
Продукти
- 1 глава карфиол 2 жълтъка 4 филийки пълнозърнест хляб 4 филенца аншоа 50 г пармезан 1 скилидка чесън 120 мл зехтин 1 с.л. сос Уорчестър 2 с.л. лимонов сок сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата