Карфиол с козе сирене и пилешки бутчета
Сварете карфиола, разделен на розички в не много подсолена вода за 4 минути. /Витамините на зеленчуците остават във водата при варене./ Свареният карфиол сложете в тава, намазана с масло и настържете върху него козе сирене. Запечете карфиола на 200 градуса.
Картофите също сварете предварително. След това ги изпържете в тиган с мазнина. Пържете на силен огън 5 минути, а след това на слаб - 10 минути. Овкусете ги със сол и пипер.
Сложете бутчетата в купа. Поръсете ги със сол и пипер и изсипете меда. С ръце разбъркайте хубаво така, че медът да попие в кожата на бутчетата. Запечатайте ги от двете страни в тиган с капак. Излейте върху тях цялата марината и от време на време ги заливайте с течността, която е на дъното на тигана. Към тях може да добавите портокалов сок или малко уиски.
Гарнирайте бутчетата със запечения карфиол и пържените картофи.

Продукти

  • 8 долни пилешки бутчета 1 глава карфиол 500 г пресни картофи 300 г козе саламурено сирене 1 с.л. мед 1 масло сол и черен пипер 1 индийско орехче

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички