Карфиол и броколи със сирене

Карфиол и броколи със сирене

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото в тиган. Добавете нарязания на ситно чесън и го запържете за минута. Добавете брашното и бъркайте непрекъснато 1-2 минути. Излейте млякото малко по малко, като бъркате. Добавете розичките броколи, разбъркайте и оставете соса да къкри на слаб огън 20 минути. Пасирайте соса.
2. Начупете или нарежете хляба и го смелете в блендер заедно с листенцата мащерка или розмарин и 1 с.л. зехтин. Добавете бадемите и смелете отново, но не съвсем фино.
3. Разпределете розичките карфиол в дълбока керамична или глинена тавичка и ги залейте със соса. Поръсете с настърганото сирене чедър. Поръсете със смлените хляб и бадеми. Печете огретена в предварително загрята фурна на 180 градуса 1 час.

Продукти

 

  • 2 скилидки чесън
  • 50 г масло
  • 50 г брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 500 г пресни или замразени броколи
  • 75 г сирене чедър
  • 1 кг пресен или замразен карфиол
  • 2 филии стар хляб
  • 2 стръка прясна мащерка или розмарин
  • 25 г филирани бадеми
  • зехтин

Свързани рецепти