Рецепта за карамелизирани пуканки и леко пикантни сладки ядки - подходящи за коледната вечер.


Продукти

  • 100 г зърна царевица
  • 1 с.л. олио
  • 150 г захар
  • 20 г масло
  • щипка сол
  • 200 г микс от сурови ядки
  • 3 белтъка
  • 2 с.л. пудра захар
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч.л. смлян джинджифил
  • 1 ч.л. прясно настъргано индийско орехче

Начин на приготвяне:

  • 1. За овкусените ядки в купа разбийте белтъците с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и продължете разбиването до получаване на сняг. Добавете подправките и разбъркайте леко.
  • 2. Постелете дъното на тавичка с хартия за печене и изсипете ядките в нея. Върху тях изсипете разбитите белтъци. Разбъркайте добре и разстелете ядките на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
  • 3. За домашните карамелизирани пуканки загрейте тенджера с дебело дъно и сипете в нея 1 с.л. олио. Добавете зърната царевица и захлупете с капак. Изчакайте всички зърна царевица да се разтворят и да спрат да пукат и дръпнете от огъня.
  • 4. За карамела за хрупкавите карамелизирани пуканки загрейте тенджерка и разтопете маслото. Добавете захарта и изчакайте тя да се карамелизира. Щом карамелът стане тъмен, добавете щипка сол и пуканките и разбъркайте така, че всички да се покрият с карамел. Пресипете карамелизираните пуканки в купа.
  • 5. Начупете леко поизстиналите печени ядки и ги добавете в купата при карамелизираните пуканки.

Свързани рецепти

Виж всички