Карамелизирани пуканки и овкусени ядки
Рецепта от: Божана Кацарова
Рецепта за карамелизирани пуканки и леко пикантни сладки ядки - подходящи за коледната вечер.
Продукти
- 100 г зърна царевица
- 1 с.л. олио
- 150 г захар
- 20 г масло
- щипка сол
- 200 г микс от сурови ядки
- 3 белтъка
- 2 с.л. пудра захар
- 1 ч.л. канела
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. прясно настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
- 1. За овкусените ядки в купа разбийте белтъците с помощта на миксер. Добавете пудрата захар и продължете разбиването до получаване на сняг. Добавете подправките и разбъркайте леко.
- 2. Постелете дъното на тавичка с хартия за печене и изсипете ядките в нея. Върху тях изсипете разбитите белтъци. Разбъркайте добре и разстелете ядките на един слой. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 20 минути.
- 3. За домашните карамелизирани пуканки загрейте тенджера с дебело дъно и сипете в нея 1 с.л. олио. Добавете зърната царевица и захлупете с капак. Изчакайте всички зърна царевица да се разтворят и да спрат да пукат и дръпнете от огъня.
- 4. За карамела за хрупкавите карамелизирани пуканки загрейте тенджерка и разтопете маслото. Добавете захарта и изчакайте тя да се карамелизира. Щом карамелът стане тъмен, добавете щипка сол и пуканките и разбъркайте така, че всички да се покрият с карамел. Пресипете карамелизираните пуканки в купа.
- 5. Начупете леко поизстиналите печени ядки и ги добавете в купата при карамелизираните пуканки.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Банички от парено тесто
Рецепти Пилешки хамбургер
Рецепти Американски сандвич
Рецепти Рудолф ван Веен
Пилешко сате в тесто
Рецепти Рудолф ван Веен
Джинджифилова къща
Рецепти Рудолф ван Веен
Италиански солен кейк