Карамелизиран лук

Карамелизиран лук

Начин на приготвяне:

1. Обелете лука и го нарежете на тънки полумесеци.
2. Сложете лука заедно с останалите продукти в голяма тенджера и оставете сместа да заври.
3. Намалете силата на огъня и оставете лука да къкри в продължение на 40-45 минути, като от време на време го разбърквате. Течността трябва да се изпари, а лукът да омекне до разпадане. Към края на готвенето внимавайте лукът да не загори, затова го разбърквайте.
4. Прехвърлете карамелизирания лук в буркани и го съхранявайте в хладилник.
5. За да направите пай с карамелизиран лук, в купа настържете на едро 220 г студено масло и го замразете за 30 минути. В купа сипете брашното, бакпулвера, солта и замразеното масло. С ръце претрийте продуктите до получаването на трохи. Добавете водата и омесете тесто, за кратко. Разточете тестото между два листа хартия за печене, максимално тънко. Поставете го в хладилник да се стегне. След това отстранете горния лист хартия и разстелете карамелизирания лук върху тестото, като оставите 5 см борд свободен. Върху лука натрошете сиренето и поръсете с листенца мащерка, завийте свободното тесто навътре. Печете пая в предварително загрята фурна на 220 градуса 15 минути, след това намалете температурата на 180 и печете още 30 минути.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

За карамелизирания лук:

  • 6 глави червен лук
  • 1.5 ч.ч. вода
  • 65 г кафява захар
  • 65 мл балсамов оцет
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. сол
  • щипка черен пипер

За пая:

  • 220 г студено масло
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 0.25 ч.ч. студена вода
  • 150 г сирене фета
  • 1 с.л. прясна мащерка
  • 3 ч.ч. карамелизиран лук

Свързани рецепти