Карамелизиран бананов сплит с кокосов крем
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Лесен десерт, който не съдържа нито глутен, нито лактоза. Бананите се поръсват със захар и се запичат на скара. Поднасят се леден кокосово-лимонов крем, фъстъци и мед.
Продукти
- 1 консерва пълномаслено кокосово мляко (400 мл)
- 3 лимона
- 2 лайма
- 3 узрели банана
- мед
- пудра захар
- шепа печени безсолни фъстъци
- листа мента
Начин на приготвяне:
- 1. Обелете лимоните и лаймовете и отстранете бялата им ципа. Поставете ги във фризер за 1 нощ. Поставете консервата кокосово мляко в хладилник за 1 нощ.
- 2. Нарежете замразените лимон и лайм на парчета и ги поставете в блендер. Добавете кокосовото прясно мляко и пасирайте до гладкост.
- 3. Разрежете необелените банани по дължина, на две половини. Намажете бананите с олио и поръсете обилно с пудра захар. Поставете бананите с кората надолу върху загрята скара, на директен огън. Печете 4-5 минути и обърнете. Печете 30 секунди и прехвърлете в чиния.
- 4. Поставете големи топки леден кокосов крем върху печените банани. Поръсете с нарязани фъстъци и мед.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Поширани круши с крамбъл и карамелен сос
Рецепти Том Керидж
Печени на скара нектарини
Рецепти Кирстен Тиболс
Ягоди в шоколад
Рецепти Лука Чиано
Смокини с прошуто и горгонзола
Рецепти Нико Рейнолдс
Аржентинско чимичури
Рецепти Нико Рейнолдс
Бавно печен агнешки бут
Рецепти Нико Рейнолдс
Карибско къри с печено пиле
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Нико Рейнолдс
Тако с говежди стек, печен лют сос и салца от царевица
Рецепти Нико Рейнолдс
Гарнитури към печено пиле