Лесен десерт, който не съдържа нито глутен, нито лактоза. Бананите се поръсват със захар и се запичат на скара. Поднасят се леден кокосово-лимонов крем, фъстъци и мед.

Продукти

  • 1 консерва пълномаслено кокосово мляко (400 мл)
  • 3 лимона
  • 2 лайма
  • 3 узрели банана
  • мед
  • пудра захар
  • шепа печени безсолни фъстъци
  • листа мента

Начин на приготвяне:

  • 1. Обелете лимоните и лаймовете и отстранете бялата им ципа. Поставете ги във фризер за 1 нощ. Поставете консервата кокосово мляко в хладилник за 1 нощ.
  • 2. Нарежете замразените лимон и лайм на парчета и ги поставете в блендер. Добавете кокосовото прясно мляко и пасирайте до гладкост.
  • 3. Разрежете необелените банани по дължина, на две половини. Намажете бананите с олио и поръсете обилно с пудра захар. Поставете бананите с кората надолу върху загрята скара, на директен огън. Печете 4-5 минути и обърнете. Печете 30 секунди и прехвърлете в чиния.
  • 4. Поставете големи топки леден кокосов крем върху печените банани. Поръсете с нарязани фъстъци и мед.

Свързани рецепти

Виж всички