Карамелита
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разтопете маслото. Сипете брашното върху плота, поръсете бакпулвера и разбъркайте. Направете кладенче в брашното. В него сипете захарта, леко охладеното разтопено масло и овесените ядки. Разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно ги смесете с брашното. Оформете топка тесто. Разделете я на две.
2. Намаслете форма с диаметър 24 см и постелете хартия на дъното и. Изсипете половината тесто на дъното и го разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. След изваждане оставете да се охлади.
3. Сипете сметаната в тенджерка и добавете бонбоните. Разбъркайте докато те се разтопят.
4. Разпределете на равномерен слой върху охладения изпечен слой тесто шоколадовия чипс. Залейте с горещия карамел. Начупете останалото на тесто на трохи и ги поръсете върху карамела на един слой. Печете още 20 минути на 180 градуса.
5. След като сладкишът изстине, затоплете леко формата над загрят котлон, за да се поразтопи леко карамела. Извадете сладкиша внимателно от формата и го нарежете на триъгълни парчета.
2. Намаслете форма с диаметър 24 см и постелете хартия на дъното и. Изсипете половината тесто на дъното и го разстелете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 10 минути. След изваждане оставете да се охлади.
3. Сипете сметаната в тенджерка и добавете бонбоните. Разбъркайте докато те се разтопят.
4. Разпределете на равномерен слой върху охладения изпечен слой тесто шоколадовия чипс. Залейте с горещия карамел. Начупете останалото на тесто на трохи и ги поръсете върху карамела на един слой. Печете още 20 минути на 180 градуса.
5. След като сладкишът изстине, затоплете леко формата над загрят котлон, за да се поразтопи леко карамела. Извадете сладкиша внимателно от формата и го нарежете на триъгълни парчета.
Продукти
- 120 мл течна сметана 32 бонбони лакта 180 г масло 215 г брашно 135 г кафява захар мусковадо 90 г овесени ядки 1 ч.л. бакпулвер 160 г черен шоколадов чипс
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери