Карамелено брауни

1. В купа разбъркайте крема сиренето и ваниловата захар /или смесете захар с остърганата вътрешност на 1 шушулка ванилия/ до гладкост.

2. Сипете орехите пекан на един слой в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8 минути. Отделете 16 ядки настрани.

3. Разтопете маслото и го пресипете в купичка. Щом поизстине, добавете какаото и разбъркайте до гладкост.

4. В голяма купа разбийте яйцата със захарта до изсветляване на сместа. Добавете маслото с какаото и разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.

5. Намаслете дъното и стените на квадратна тавичка /15х15 см/. Постелете с хартия за печене. Изсипете половината какаова смес и я разпределете равномерно с помощта на шпатула. Поръсете половината орехи. Върху тях изсипете крема сиренето и го разпределете равномерно. Изсипете останалата какова смес, поръсете с останалите ядки. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. За карамелената глазура сложете маслото в тенджерка заедно с прясното мляко. Щом маслото се разтопи, добавете пудрата захар и разбъркайте. Добавете какаото и разбъркайте до хомогенност.

7. Извадете изстиналото изпечено брауни и отстранете хартията от дънто му. Изсипете глазурата върху сладкиша и я разпределете равномерно с помощта на палетен нож. Подредете предварително отделените 16 орехови ядки през еднакво разстояние една от друга. Нарежете браунито на 16 еднакви парчета.

Продукти

  • 200 г крема сирене
  • 3 ч.л. ванилова захар
  • 100 г масло
  • 3 с.л. какао
  • 225 г захар
  • 2 яйца
  • 100 г брашно с набухвател
  • 200 г орехи пекан
  • За карамелената глазура:
  • 55 г масло
  • 1 с.л. прясно мляко
  • 100 г пудра захар
  • 2 с.л. какао

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички