Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Карамелено брауни

категория 0/5
1. В купа разбъркайте крема сиренето и ваниловата захар /или смесете захар с остърганата вътрешност на 1 шушулка ванилия/ до гладкост.
2. Сипете орехите пекан на един слой в тавичка и ги запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 8 минути. Отделете 16 ядки настрани.
3. Разтопете маслото и го пресипете в купичка. Щом поизстине, добавете какаото и разбъркайте до гладкост.
4. В голяма купа разбийте яйцата със захарта до изсветляване на сместа. Добавете маслото с какаото и разбъркайте. Добавете брашното и разбъркайте до хомогенност.
5. Намаслете дъното и стените на квадратна тавичка /15х15 см/. Постелете с хартия за печене. Изсипете половината какаова смес и я разпределете равномерно с помощта на шпатула. Поръсете половината орехи. Върху тях изсипете крема сиренето и го разпределете равномерно. Изсипете останалата какова смес, поръсете с останалите ядки. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути.
6. За карамелената глазура сложете маслото в тенджерка заедно с прясното мляко. Щом маслото се разтопи, добавете пудрата захар и разбъркайте. Добавете какаото и разбъркайте до хомогенност.
7. Извадете изстиналото изпечено брауни и отстранете хартията от дънто му. Изсипете глазурата върху сладкиша и я разпределете равномерно с помощта на палетен нож. Подредете предварително отделените 16 орехови ядки през еднакво разстояние една от друга. Нарежете браунито на 16 еднакви парчета.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен