Карамелено брауни
1. Сложете лешниците в тавичка и ги изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути. След като изстинат, ги нарежете на едро.
2. Разтопете маслото на слаб огън. Добавете нарязания шоколад и бъркайте докато той се разтопи и сместа стане гладка.
3. Разрежете шушулката ванилия на две, по дължина, и остържете вътрешността и. Сипете захарта в купа и добавете към нея семенцата ванилия. Добавете яйцата и сложете сместа на водна баня. Бъркайте с помощта на тел, до пухкавост.
4. Към яйчената смес добавете шоколадовата смес и разбъркайте. След това добавете брашното и разбъркайте отново. Добавете нарязаните печени лешници и разбъркайте.
5. Намаслете дъното и стените на квадратна тавичка /21х21 см/ и я постелете с хартия за печене. Изсипете половината смес, като я разпределите равномерно. Подредете бонбоните в сместа, на достатъчно разстояние един от друг. След това изсипете останалата смес. Печете браунито в предварително загрята фурна на 180 градуса 30 минути.
6. Извадете изстиналия сладкиш от тавичката и отстранете хартията за печене. Изрежете неравните краища. Нарежете сладкиша на еднакви парчета.

Продукти

  • 150 г сурови лешници 140 г натурален шоколад 1 шушулка ванилия 250 г захар 175 г масло 3 яйца 130 г брашно 10 г царевично нишесте 16 твърди карамелени бонбони

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички