Карамелени еклери
Рецепта от: Рудолф ван Веен
Продукти
- За тестото:100 г масло 100 г брашно 100 мл прясно мляко 100 мл вода 4 яйцаЗа пълнежа:250 мл прясно мляко 2 жълтъка 75 г захар 1 с.л. брашно 1 ч.л. коняк 1 с.л. желатин 1 шушулка ванилия 1 течна сметана захарЗа карамела: захар
Начин на приготвяне:
- 1. В тенджерка на котлона сипете млякото и водата. Когато заври сместа, пуснете маслото. Когато то се разтопи, добавете брашното и бъркайте енергично. В тенджерата се оформя топка тесто. Оставете го леко да се зепече. 2. Пресипете сместа в купа и изчакайте да се поохлади малко. След това едно по едно добавяйте яйцата, които трябва да са със стайна температура. Бъркайте енергично след всяко яйце. Сместа трябва да стане напълно гладка. 3. Пресипете сместа в пош или ползвайте лъжица. Постелете плоска тава с хартия за печене и шприцовайте еклерчетата. Печете на 210 г
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене