Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Карамелени еклери

Стъпки

  1. Prev1/7Next

    1. В тенджерка на котлона сипете млякото и водата. Когато заври сместа, пуснете маслото. Когато то се разтопи, добавете брашното и бъркайте енергично. В тенджерата се оформя топка тесто. Оставете го леко да се зепече.
  2. Prev2/7Next

    2. Пресипете сместа в купа и изчакайте да се поохлади малко. След това едно по едно добавяйте яйцата, които трябва да са със стайна температура. Бъркайте енергично след всяко яйце. Сместа трябва да стане напълно гладка.
  3. Prev3/7Next

    3. Пресипете сместа в пош или ползвайте лъжица. Постелете плоска тава с хартия за печене и шприцовайте еклерчетата. Печете на 210 градуса за около 20 минути.
  4. Prev4/7Next

    4. За да приготвите сладкарския крем сложете млякото в тенджерка да заври. добавете към него остъргана шушулка ванилия.
  5. Prev5/7Next

    5. Отделно разбийте жълтъците със захарта. добавете и брашното към сместа. Сипете топлото мляко към сместа от жълтъци и после я върнете в тенджерката върху котлона. Бъркайте енергично няколко минути, докато кремът се сгъсти. Добавете няколко капки коняк. Изсипете крема върху табла за по-бързо охлаждане. Покрийте го с прозрачно фолио и го поставете в хладилник за да се стегне.
  6. Prev6/7Next

    6. След като извадите охладения крем, разбъркайте го малко и го изсипете в купа. Отделно разбийте малко сметана с малко захар. Също така разтопете желатина на водна баня. Добавете желатина към крема, а след това и сметаната. Внимателно разбъркайте. Сметаната и желатинът уплътняват крема.
  7. Prev7/7Next

    7. Напълнете изпечените еклерчета с пош от долната им страна. Отделно пригответе карамел и потапяйте горната страна на еклерчетата в него. Обърнете ги с карамела надолу и ги подредете в тава докато изстине карамела.
категория 5/5
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен