Карамелени еклери

Карамелени еклери

Подготовка

1. В тенджерка на котлона сипете млякото и водата. Когато заври сместа, пуснете маслото. Когато то се разтопи, добавете брашното и бъркайте енергично. В тенджерата се оформя топка тесто. Оставете го леко да се зепече. 2. Пресипете сместа в купа и изчакайте да се поохлади малко. След това едно по едно добавяйте яйцата, които трябва да са със стайна температура. Бъркайте енергично след всяко яйце. Сместа трябва да стане напълно гладка. 3. Пресипете сместа в пош или ползвайте лъжица. Постелете плоска тава с хартия за печене и шприцовайте еклерчетата. Печете на 210 г

Продукти

За тестото:

  • 100 г масло
  • 100 г брашно
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 мл вода
  • 4 яйца

За пълнежа:

  • 250 мл прясно мляко
  • 2 жълтъка
  • 75 г захар
  • 1 с.л. брашно
  • 1 ч.л. коняк
  • 1 с.л. желатин
  • 1 шушулка ванилия
  • 1 течна сметана
  • захар

За карамела:

  • захар

Свързани рецепти