Карамелени бонбони
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете сметаната в дълбока тенджерка с дълга дръжка и я загрейте на слаб огън. Щом сметаната заври, добавете бялата, кафявата захар и сиропа от агаве и бъркайте докато те се разтопят.
2. Щом сместа заври, започнете да почиствате стените на съда с четка и вода, за да не се образуват захарни кристали. Варенето ще отнеме около 25 минути. Температурата на сместа трябва да достигне 121 градуса, а цветът - тъмнозлатист.
3. Дръпнете съда от котлона и добавете маслото, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и солта. Разбъркайте докато маслото се разтопи.
4. Намаслете тавичка /21х21 см/ и постелете хартия за печене в нея. Изсипете топлата карамелена смес, като я разпределите равномерно. Оставете сместа 2 часа на стайна температура.
5. Извадете втвърдилата се карамелена смес с хартията. Нарежете я на еднакви квадратчета. Подредете бонбоните върху поднос. По желание може да увиете всеки бонбон в парче целофан.
2. Щом сместа заври, започнете да почиствате стените на съда с четка и вода, за да не се образуват захарни кристали. Варенето ще отнеме около 25 минути. Температурата на сместа трябва да достигне 121 градуса, а цветът - тъмнозлатист.
3. Дръпнете съда от котлона и добавете маслото, остърганата вътрешност на шушулката ванилия и солта. Разбъркайте докато маслото се разтопи.
4. Намаслете тавичка /21х21 см/ и постелете хартия за печене в нея. Изсипете топлата карамелена смес, като я разпределите равномерно. Оставете сместа 2 часа на стайна температура.
5. Извадете втвърдилата се карамелена смес с хартията. Нарежете я на еднакви квадратчета. Подредете бонбоните върху поднос. По желание може да увиете всеки бонбон в парче целофан.
Продукти
- 360 мл течна животинска сметана 200 г захар 140 г светлокафява захар 80 мл сироп от агаве 1 шушулка ванилия 1 ч.л. сол 1 с.л. масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери