1. В тенджерка сипете захарта заедно с маслото, нарязано на кубчета, начупения на парченца бял шоколад, прясното мляко и солта. загрейте сместа на слаб огън, като разбърквате в началото. Щом сместа стане гладка и лъскава, пресипете я в голяма купа и я оставете да изстине за 30 минути.

2. В друга купа разбийте яйцата с ваниловия екстракт. Добавете ги към изстиналата карамелена смес и разбъркайте внимателно. Пресейте двата вида брашно направо в купата и разбъркайте внимателно с помощта на дървена лъжица, до хомогенност.

3. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (височина 6 см). Застелете дъното и стените на формата с хартия за печене, като по стените оставите хартията да стърчи над формата поне 5 см. Дъното на формата отвън увийте в алуминиево фолио. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 2 часа и 30 минути.

4. Прехвърлете изстиналия сладкиш върху поднос и поръсете с пудра захар.

Продукти

  • 300 г масло
  • 450 г кафява захар
  • 250 г бял шоколад
  • 200 мл прясно мляко
  • 1/2 ч.л. сол
  • 3 яйца
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 1/2 ч.ч. брашно
  • 1/3 ч.ч. брашно с набухвател
  • пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички