Карамелен кален кейк
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В тенджерка сипете захарта заедно с маслото, нарязано на кубчета, начупения на парченца бял шоколад, прясното мляко и солта. загрейте сместа на слаб огън, като разбърквате в началото. Щом сместа стане гладка и лъскава, пресипете я в голяма купа и я оставете да изстине за 30 минути.
2. В друга купа разбийте яйцата с ваниловия екстракт. Добавете ги към изстиналата карамелена смес и разбъркайте внимателно. Пресейте двата вида брашно направо в купата и разбъркайте внимателно с помощта на дървена лъжица, до хомогенност.
3. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (височина 6 см). Застелете дъното и стените на формата с хартия за печене, като по стените оставите хартията да стърчи над формата поне 5 см. Дъното на формата отвън увийте в алуминиево фолио. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 150 градуса 2 часа и 30 минути.
4. Прехвърлете изстиналия сладкиш върху поднос и поръсете с пудра захар.
Продукти
- 300 г масло
- 450 г кафява захар
- 250 г бял шоколад
- 200 мл прясно мляко
- 1/2 ч.л. сол
- 3 яйца
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1/3 ч.ч. брашно с набухвател
- пудра захар
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини