Карамел с кашу
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Залейте стафидите с вряла вода и ги оставете за 15-20 минути.
2. Сложете ядките сурово кашу и ги запечете до златисто на 200 градуса.
3. Сипете сметаната в тенджера и я оставете да заври заедно с меда.
4. В друга дълбока тенджерка с дълга дръжка карамелизирайте захарта, като сипете първо 1/3 от захарта. Въртете леко съда и щом се разтопи захарта, добавете следващата 1/3 захар. Карамелът трябва да има тъмнозлатист цвят.
5. Прецедете и подсушете стафидите. Нарежете запечените ядки и портокаловите корички.
6. Излейте врялата сметана при карамелизираната захар. Сместа трябва да ври при температура 122 градуса, измерете с термометър. Дръпнете от котлона и добавете нарязаните ядки, портокалови корички и стафиди. Разбъркайте.
6. Намаслете правоъгълна форма 21х30 см с минимална височина от 2 см. Постелете дъното и стените на тавичката с хартия за печене. Поставете лист бяла вафлена хартия /ядивна хартия/ на дъното на тавичката.
7. Бързо излейте карамелената смес в тавичката и я разпределете равномерно. Оставете сместа да престои в продължение на 1 ден.
8. Разтопете шоколада на водна баня и го темперирайте.
9. Нарежете втвърденият карамел с ядки на еднакви правоъгълничета. С помощта на вилица потапяйте долната част на всяко правоъгълниче в шоколада. Подредете бонбоните върху хартия за печене и ги оставете за 10-15 минути да изсъхнат.
2. Сложете ядките сурово кашу и ги запечете до златисто на 200 градуса.
3. Сипете сметаната в тенджера и я оставете да заври заедно с меда.
4. В друга дълбока тенджерка с дълга дръжка карамелизирайте захарта, като сипете първо 1/3 от захарта. Въртете леко съда и щом се разтопи захарта, добавете следващата 1/3 захар. Карамелът трябва да има тъмнозлатист цвят.
5. Прецедете и подсушете стафидите. Нарежете запечените ядки и портокаловите корички.
6. Излейте врялата сметана при карамелизираната захар. Сместа трябва да ври при температура 122 градуса, измерете с термометър. Дръпнете от котлона и добавете нарязаните ядки, портокалови корички и стафиди. Разбъркайте.
6. Намаслете правоъгълна форма 21х30 см с минимална височина от 2 см. Постелете дъното и стените на тавичката с хартия за печене. Поставете лист бяла вафлена хартия /ядивна хартия/ на дъното на тавичката.
7. Бързо излейте карамелената смес в тавичката и я разпределете равномерно. Оставете сместа да престои в продължение на 1 ден.
8. Разтопете шоколада на водна баня и го темперирайте.
9. Нарежете втвърденият карамел с ядки на еднакви правоъгълничета. С помощта на вилица потапяйте долната част на всяко правоъгълниче в шоколада. Подредете бонбоните върху хартия за печене и ги оставете за 10-15 минути да изсъхнат.
Продукти
- 25 г стафиди 250 г сурово кашу 400 г захар 200 г мед 200 мл течна сметана 50 г захаросани портокалови корички 400 г натурален шоколад 1 лист кулинарна ядлива хартия
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери