Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в голяма тенджера с вряща подсолена вода - ако е прясна, варете докато изплува на повърхността, ако е суха, според указанията на пакета. Прецедете пастата.
2. Накиснете сушените домати в топла вода за 10 минути. Прецедете ги и ги сложете в блендер заедно с каперсите. Смелете ги. Добавете зехтина на струйка и отново пасирайте.
3. Сипете пастата докато е още топла в чинии и добавете по 1-2 пълни с.л. от пестото. Разбъркайте добре. Поръсете с фино настърган пармезан и малко зехтин. Овкусете със сол.

Продукти

  • 400 г паста капунти
  • 200 г сушени домати
  • 50 г каперси
  • 3 с.л. зехтин
  • 30 г пармезан
  • сол

Свързани рецепти