Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба за 1 нощ, а след това го сварете в подсолена вода за около час и половина, до готовност. Прецедете го.
2. Сварете капунтелите в голяма тенджера с вряща подсолена вода - ако са пресни,докато изплуват, ако са сухи, според указанията на пакета. Прецедете ги.
3. Сипете зехтина в тенджера и запържете в него обелената и разрязана на две скилидка чесън. След 30 секунди добавете разрязаните на половинки домати. Пържете ги около 7-8 минути.
4. В чиния сипете малко от сварената паста и малко от сварения боб. Залейте със запържените домати и чесън в зехтин и разбъркайте. Овкусете със сол и поръсете с нарязан на ситно магданоз.

Продукти

  • 400 г паста капунтели
  • 230 г боб канелини
  • 6 малки домата
  • 1 скилидка чесън
  • 4 с.л. зехтин
  • сол
  • магданоз

Свързани рецепти