Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Капрезе вариации

Стъпки

  1. Prev1/5Next

    1. Накиснете сушените домати в гореща вода докато омекнат. Изцедете ги добре с ръце и ги сложете в буркан. Между тях поръсете подправки (пресни или сухи) по ваш вкус - риган, босилек, розмарин, салвия и др. Залейте доматите със зехтин.
    2. Нарежете сиренето на парчета с големина на орех. Сложете ги за 20-30 секунди във вряла, но не кипяща вода. Сами преценете колко да ги държите в нея. Сиренето трябва да омекне и да стане пластично като пластелин.
  2. Prev2/5Next

    3. Извадете парченцата сирене върху дъска. Леко ги натиснете с пръсти за да оформите питка. В средата сложете малко листо босилек и парченце домат.
    4. Загърнете плънката със сиренето като оформите топчица.
  3. Prev3/5Next

    5. За по-добър вид завийте топчиците докато са още топли в парче найлоново фолио и стегнете добре.
  4. Prev4/5Next

    6. Сервирайте вашата салата "Капрезе" с допълнителни парченца от маринованите домати и песто Дженовезе.
  5. Prev5/5Next

    7. Сложете в хаванче /или в блендер/ листата босилек, кедровите ядки /може да ги запечете предварително на сух тиган/, сол, чесън и капнете зехтин. Счукайте. След това настържете пармезана и разбъркайте.
категория 5/5
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Йоланта Делибозова - Йоли