Подготовка

1. Накиснете сушените домати в гореща вода докато омекнат. Изцедете ги добре с ръце и ги сложете в буркан. Между тях поръсете подправки (пресни или сухи) по ваш вкус - риган, босилек, розмарин, салвия и др. Залейте доматите със зехтин.
2. Нарежете сиренето на парчета с големина на орех. Сложете ги за 20-30 секунди във вряла, но не кипяща вода. Сами преценете колко да ги държите в нея. Сиренето трябва да омекне и да стане пластично като пластелин.
3. Извадете парченцата сирене върху дъска. Леко ги натиснете с пръсти за да оформите питка. В средата сложете малко

Продукти

  • 125 г моцарела
  • 50 г сушени мариновани домати
  • 75 g ongezouten pecannoten
  • 100 ml slagroom
  • 100 g suiker

За пестото:

  • 6 стръка пресен босилек
  • 50 г кедрови ядки
  • 50 г пармезан
  • сол
  • 1 скилидка чесън

Свързани рецепти