1. Обелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.


2. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.

3. Нарежете лука, резенето, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин.

4. Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете с чили, сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути. 

5. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.

Продукти

  • 4 патладжана
  • 2 глави лук
  • 2 стъбла селъри
  • 2 скилидки чесън
  • 1 малка глава резене
  • 120 г зелени маслини без костилки
  • 800 г домати на кубчета от консерва
  • 30 г каперси
  • 50 мл червен винен оцет
  • 120 мл зехтин
  • 1 с.л. кафява захар
  • 1 с.л. люспи чили
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички