Капоната
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.
2. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.
3. Нарежете лука, резенето, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин.
4. Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете с чили, сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути.
5. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
Продукти
- 4 патладжана
- 2 глави лук
- 2 стъбла селъри
- 2 скилидки чесън
- 1 малка глава резене
- 120 г зелени маслини без костилки
- 800 г домати на кубчета от консерва
- 30 г каперси
- 50 мл червен винен оцет
- 120 мл зехтин
- 1 с.л. кафява захар
- 1 с.л. люспи чили
- сол и черен пипер на вкус
- 1 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне