Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Капоната

категория 0/5
1. Обелете и нарежете на кубчета патладжаните. Осолете ги и ги оставете да престоят 20 минути, след това ги измийте и подсушете.

2. Загрейте фурната на 180 градуса с вентилатор. Поставете патладжаните в тава, застлана с пергаментова хартия. Полейте ги с 80 мл от зехтина и ги изпечете за 30-40 минути.

3. Нарежете лука, резенето, целината и чесъна на кубчета и ги запържете в останалия зехтин.

4. Прибавете доматите, маслините, каперсите, оцета, патладжаните и захарта. Поръсете с чили, сол и пипер и на вкус. Гответе на слаб огън 20-30 минути. 

5. Поръсете с наситнен магданоз и сервирайте.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Стоян и Лора