Капоната
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Измийте и подсушете патладжана. Разрежете го на две, продупчете го на няколко места от вътрешната страна и го поръсете със сол. Оставете го в цедка за 30 минути. След това го измийте, подсушете и го нарежете на едри кубчета.
2. Нарежете трите вида чушки на кубчета. Обелете стъблата селъри и ги нарежете на кубчета. Доматите нарежете на осминки. Лукът и чесънът обелете и нарежете на едро.
3. Загрейте олиото или зехтина в дълбок съд и запържете лука, чесъна и селърито. Щом леко омекнат, добавете кубчетата патладжан. Разбъркайте. Добавете доматите и оставете зеленчуците да се свият леко.
4. Добавете чушките, маслините и каперсите. Овкусете с оцет, захар, сол и черен пипер. Разбъркайте и захлупете съда. Оставете ястието да ври на тих огън 10 минути.
5. Сервирайте капоната топла или студена.
2. Нарежете трите вида чушки на кубчета. Обелете стъблата селъри и ги нарежете на кубчета. Доматите нарежете на осминки. Лукът и чесънът обелете и нарежете на едро.
3. Загрейте олиото или зехтина в дълбок съд и запържете лука, чесъна и селърито. Щом леко омекнат, добавете кубчетата патладжан. Разбъркайте. Добавете доматите и оставете зеленчуците да се свият леко.
4. Добавете чушките, маслините и каперсите. Овкусете с оцет, захар, сол и черен пипер. Разбъркайте и захлупете съда. Оставете ястието да ври на тих огън 10 минути.
5. Сервирайте капоната топла или студена.
Продукти
- 5 домата 1 патладжан 1 глава лук 2 стъбла селъри 1 с.л. захар 140 мл олио 2 червени чушки 2 жълти чушки 2 зелени чушки 2 с.л. червен винен оцет 1 скилидка чесън 12 черни маслини без костилки 1 с.л. каперси сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери