Къпкейкчета с течен център
1. Разбийте маслото и захарта до получаването на крем. Добавете яйцата, заквасената сметана и прясното мляко. 

2. В друг съд смесете брашното с ванилията, солта, бакпулвера и какаото. Добавете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.

3. Разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини, в които предварително сте поставили хартиени формички. Пълнете ги до 2/3 от обема им. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) около 15. Оставете ги да изстинат. 

4. Разбъркайте течния шоколад и прясното мляко до получаване на хомогенна смес. 

5. Издълбайте вътрешността на мъфините. Напълнете ги с течен шоколад и поръсете с нарязаната на ситно вътрешност на кексчетата. 

6. Разбийте крем крем сиренето и пудрата захар до пухкавост. Отделно разбийте сметаната. добавете я към сместа с крем синерето и разбъркайте внимателно. Прехвърлете крема в пош.

7. Оформете шапка от крем върху всяко кексче. По желание поръсете с подсладено какао.

Продукти

  • За кексовото тесто:180 г брашно 120 г меко масло 150 г кафява захар мусковадо 150 г заквасена сметана 170 мл прясно мляко 10 г бакпулвер 40 г какао 2 яйца 1 пакетче ванилия щипка солЗа пълнежа:250 г течен шоколад 120 мл прясно млякоЗа крема:175 г крем сирене 250 мл течна животинска сметана (над 30% масленост) 100 г пудра захар

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички