Къпкейкчета с течен център

Къпкейкчета с течен център

Начин на приготвяне:

1. Разбийте маслото и захарта до получаването на крем. Добавете яйцата, заквасената сметана и прясното мляко. 

2. В друг съд смесете брашното с ванилията, солта, бакпулвера и какаото. Добавете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.

3. Разпределете сместа в гнездата на форма за мъфини, в които предварително сте поставили хартиени формички. Пълнете ги до 2/3 от обема им. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса (с вентилатор) около 15. Оставете ги да изстинат. 

4. Разбъркайте течния шоколад и прясното мляко до получаване на хомогенна смес. 

5. Издълбайте вътрешността на мъфините. Напълнете ги с течен шоколад и поръсете с нарязаната на ситно вътрешност на кексчетата. 

6. Разбийте крем крем сиренето и пудрата захар до пухкавост. Отделно разбийте сметаната. добавете я към сместа с крем синерето и разбъркайте внимателно. Прехвърлете крема в пош.

7. Оформете шапка от крем върху всяко кексче. По желание поръсете с подсладено какао.

Продукти

За кексовото тесто:

  • 180 г брашно
  • 120 г меко масло
  • 150 г кафява захар мусковадо
  • 150 г заквасена сметана
  • 170 мл прясно мляко
  • 10 г бакпулвер
  • 40 г какао
  • 2 яйца
  • 1 пакетче ванилия
  • щипка сол

За пълнежа:

  • 250 г течен шоколад
  • 120 мл прясно мляко

За крема:

  • 175 г крем сирене
  • 250 мл течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 100 г пудра захар

Свързани рецепти