Къпкейкчета "баби панганг"
1. Разрежете лютата чушка наполовина и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Нарежете зеления лук на колелца. Разтопете маслото.
2. В купа смесете пшеничното и царевичното брашно заедно с бакпулвера и солта. В друга купа разбийте яйцата с рядко кисело мляко /разредено с вода/ и соев сос. Добавете сместа от брашна и разбъркайте. Щом се получи гладка смес, добавете половината нарязана люта чушка, лука, царевицата и смесена туршия /нарязани зеленчуците/. Разбъркайте.
3. Сложете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 3/4 от тях със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Оставете ги да изстинат.
4. Сложете всички продукти за соса в тенджерка заедно с другата половина люта чушка и оставете сместа да ври 5 минути. Накъсайте печеното месо на парченца и го полейте със соса. Разбъркайте.
5. Сложете по малко от топинга върху всяко къпкейкче. Украсете с пържен лук.

Продукти

  • За кексовото тесто:1 чили чушка 1 стрък зелен лук 45 г масло 170 г брашно 9 г бакпулвер 200 г царевично брашно сол 2 яйца 350 мл мътеница 40 мл соев сос 100 г царевица 100 г зеленчуци от туршияЗа топинга:200 мл кетчуп 100 мл вода 2 с.л. кафява захар 2 с.л. сос Уорчестър 1 ч.л. горчица 1 ч.л. кимион на прах 250 г печено свинско месо 2 с.л. пържен зелен лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички