Начин на приготвяне:
1. Разрежете лютата чушка наполовина и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Нарежете зеления лук на колелца. Разтопете маслото.
2. В купа смесете пшеничното и царевичното брашно заедно с бакпулвера и солта. В друга купа разбийте яйцата с рядко кисело мляко /разредено с вода/ и соев сос. Добавете сместа от брашна и разбъркайте. Щом се получи гладка смес, добавете половината нарязана люта чушка, лука, царевицата и смесена туршия /нарязани зеленчуците/. Разбъркайте.
3. Сложете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 3/4 от тях със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Оставете ги да изстинат.
4. Сложете всички продукти за соса в тенджерка заедно с другата половина люта чушка и оставете сместа да ври 5 минути. Накъсайте печеното месо на парченца и го полейте със соса. Разбъркайте.
5. Сложете по малко от топинга върху всяко къпкейкче. Украсете с пържен лук.
2. В купа смесете пшеничното и царевичното брашно заедно с бакпулвера и солта. В друга купа разбийте яйцата с рядко кисело мляко /разредено с вода/ и соев сос. Добавете сместа от брашна и разбъркайте. Щом се получи гладка смес, добавете половината нарязана люта чушка, лука, царевицата и смесена туршия /нарязани зеленчуците/. Разбъркайте.
3. Сложете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 3/4 от тях със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Оставете ги да изстинат.
4. Сложете всички продукти за соса в тенджерка заедно с другата половина люта чушка и оставете сместа да ври 5 минути. Накъсайте печеното месо на парченца и го полейте със соса. Разбъркайте.
5. Сложете по малко от топинга върху всяко къпкейкче. Украсете с пържен лук.
Продукти
За кексовото тесто:
- 1 чили чушка
- 1 стрък зелен лук
- 45 г масло
- 170 г брашно
- 9 г бакпулвер
- 200 г царевично брашно
- сол
- 2 яйца
- 350 мл мътеница
- 40 мл соев сос
- 100 г царевица
- 100 г зеленчуци от туршия
За топинга:
- 200 мл кетчуп
- 100 мл вода
- 2 с.л. кафява захар
- 2 с.л. сос Уорчестър
- 1 ч.л. горчица
- 1 ч.л. кимион на прах
- 250 г печено свинско месо
- 2 с.л. пържен зелен лук