Къпкейкчета "баби панганг"
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разрежете лютата чушка наполовина и отстранете семките и. Нарежете я на ситно. Нарежете зеления лук на колелца. Разтопете маслото.
2. В купа смесете пшеничното и царевичното брашно заедно с бакпулвера и солта. В друга купа разбийте яйцата с рядко кисело мляко /разредено с вода/ и соев сос. Добавете сместа от брашна и разбъркайте. Щом се получи гладка смес, добавете половината нарязана люта чушка, лука, царевицата и смесена туршия /нарязани зеленчуците/. Разбъркайте.
3. Сложете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 3/4 от тях със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Оставете ги да изстинат.
4. Сложете всички продукти за соса в тенджерка заедно с другата половина люта чушка и оставете сместа да ври 5 минути. Накъсайте печеното месо на парченца и го полейте със соса. Разбъркайте.
5. Сложете по малко от топинга върху всяко къпкейкче. Украсете с пържен лук.
2. В купа смесете пшеничното и царевичното брашно заедно с бакпулвера и солта. В друга купа разбийте яйцата с рядко кисело мляко /разредено с вода/ и соев сос. Добавете сместа от брашна и разбъркайте. Щом се получи гладка смес, добавете половината нарязана люта чушка, лука, царевицата и смесена туршия /нарязани зеленчуците/. Разбъркайте.
3. Сложете хартиени кошнички в гнездата на форма за мъфини и напълнете 3/4 от тях със сместа. Печете кексчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Оставете ги да изстинат.
4. Сложете всички продукти за соса в тенджерка заедно с другата половина люта чушка и оставете сместа да ври 5 минути. Накъсайте печеното месо на парченца и го полейте със соса. Разбъркайте.
5. Сложете по малко от топинга върху всяко къпкейкче. Украсете с пържен лук.
Продукти
- За кексовото тесто:1 чили чушка 1 стрък зелен лук 45 г масло 170 г брашно 9 г бакпулвер 200 г царевично брашно сол 2 яйца 350 мл мътеница 40 мл соев сос 100 г царевица 100 г зеленчуци от туршияЗа топинга:200 мл кетчуп 100 мл вода 2 с.л. кафява захар 2 с.л. сос Уорчестър 1 ч.л. горчица 1 ч.л. кимион на прах 250 г печено свинско месо 2 с.л. пържен зелен лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад