Капитански кънтри пай
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Варете ги 20 минути в тенджера с подсолена вода. Прецедете ги. Намачкайте картофите и добавете сметаната, разбъркайте. След това добавете яйцата. разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
2. Обелете лука и го нарежете на ситно. Запържете го в тиган с 1-2 с.л. олио за 2 минути. В купа смесете каймата и къри пастата и разбъркайте. Добавете каймата при лука и я зъпржете за 8 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол, черен пипер и куркума.
3. Отстранете коронките на доматите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги при каймата. Прецедете лещата, ако е от консерва или буркан. Добавете лещата и граха при каймата и разбъркайте.
4. Пресипете сместа с каймата в дълбока тавичка. Върху нея изсипете пюрето и го загладете. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
2. Обелете лука и го нарежете на ситно. Запържете го в тиган с 1-2 с.л. олио за 2 минути. В купа смесете каймата и къри пастата и разбъркайте. Добавете каймата при лука и я зъпржете за 8 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол, черен пипер и куркума.
3. Отстранете коронките на доматите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги при каймата. Прецедете лещата, ако е от консерва или буркан. Добавете лещата и граха при каймата и разбъркайте.
4. Пресипете сместа с каймата в дълбока тавичка. Върху нея изсипете пюрето и го загладете. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.
Продукти
- 800 г картофи 2 яйца 125 г заквасена сметана 500 г кайма 2.5 с.л. червена къри паста 1 глава лук олио 2 ч.л. куркума 4 домата 400 г сварена леща 200 г замразен грах сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери