Капитански кънтри пай
1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Варете ги 20 минути в тенджера с подсолена вода. Прецедете ги. Намачкайте картофите и добавете сметаната, разбъркайте. След това добавете яйцата. разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
2. Обелете лука и го нарежете на ситно. Запържете го в тиган с 1-2 с.л. олио за 2 минути. В купа смесете каймата и къри пастата и разбъркайте. Добавете каймата при лука и я зъпржете за 8 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол, черен пипер и куркума.
3. Отстранете коронките на доматите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги при каймата. Прецедете лещата, ако е от консерва или буркан. Добавете лещата и граха при каймата и разбъркайте.
4. Пресипете сместа с каймата в дълбока тавичка. Върху нея изсипете пюрето и го загладете. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.

Продукти

  • 800 г картофи 2 яйца 125 г заквасена сметана 500 г кайма 2.5 с.л. червена къри паста 1 глава лук олио 2 ч.л. куркума 4 домата 400 г сварена леща 200 г замразен грах сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички