Капитански кънтри пай

Капитански кънтри пай

Начин на приготвяне:

1. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Варете ги 20 минути в тенджера с подсолена вода. Прецедете ги. Намачкайте картофите и добавете сметаната, разбъркайте. След това добавете яйцата. разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
2. Обелете лука и го нарежете на ситно. Запържете го в тиган с 1-2 с.л. олио за 2 минути. В купа смесете каймата и къри пастата и разбъркайте. Добавете каймата при лука и я зъпржете за 8 минути, като разбърквате от време на време. Овкусете със сол, черен пипер и куркума.
3. Отстранете коронките на доматите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги при каймата. Прецедете лещата, ако е от консерва или буркан. Добавете лещата и граха при каймата и разбъркайте.
4. Пресипете сместа с каймата в дълбока тавичка. Върху нея изсипете пюрето и го загладете. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 10 минути.

Продукти

  • 800 г картофи
  • 2 яйца
  • 125 г заквасена сметана
  • 500 г кайма
  • 2.5 с.л. червена къри паста
  • 1 глава лук
  • олио
  • 2 ч.л. куркума
  • 4 домата
  • 400 г сварена леща
  • 200 г замразен грах
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти