Кантучини

Кантучини

Начин на приготвяне:

1. Сложете маслото в тенджерка и го разтопете на бавен огън. След това го оставете да изстине.
2. В купа сипете брашното, натрошените бадеми, захарта, солта и бакпулвера. Разбъркайте.
3. Направете кладенче в сухата смес и в нея сипете яйцата, коняка, ваниловия екстракт и фино настърганата кора на предварително измития и подсушен портокал. Разбъркайте до хомогенност.
4. Изсипете сместа в предварително намаслена форма с пружина /диаметър 28 см/, като я разпределите равномерно на слой не по-дебел от 1 пръст. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути. Ако предпочитате кантучините по-хрупкави, печете 35 минути.
5. Отстранете пружината на формата. Нарежете на еднакви тънки правоъгълни парчета. Подредете ги върху решетката, за да изстинат. След това може да ги съхранявате продължително време в метална кутия.
6. Поднесете кантучини с кафе или десертно вино Vin Santo.

Продукти

  • 150 г безсолно масло
  • 225 г брашно
  • 225 г натрошени бадеми
  • 225 г захар
  • щипка сол
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. коняк
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 1 малък портокал
  • настъргана кора
  • пудра захар за поръсване

Свързани рецепти