Кантучини
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сипете брашното на плота и поръсете върху него солта и бакпулвера. Размесете и направете кладенче в брашното. В кладенчето сложете яйцата, захарта и остърганата вътрешност на шушулката ванилия.С пръсти размесете продуктите в кладенчето и след това постепенно добавяйте и брашно. Омесете гладко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно така, че тестото да не лепне.
2. Към тестото добавете настърганата ситно кора от портокал и целите белени бадеми. Омесете. Отново, ако е необходимо, добавете брашно, за да не лепне тестото. Разделете тестото на две еднакви парчета.
3. Оформете двете парчета тесто като рула и ги поставете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете рулата на 160 градуса 30 минути.
4. Извадете рулата и ги оставете да изстинат. Нарежете рулата с остър нож на филийки с дебелина 1 см, под лек ъгъл. Наредете бисквитите легнали в същата тава и ги запечете за още 10 минути на 160 градуса.
Така двойно запечени кантучините могат да се съхраняват по-дълго време в кутия.
Традиционно кантучините се поднасят с десертно вино, но могат да се поднесат и с кафе.
2. Към тестото добавете настърганата ситно кора от портокал и целите белени бадеми. Омесете. Отново, ако е необходимо, добавете брашно, за да не лепне тестото. Разделете тестото на две еднакви парчета.
3. Оформете двете парчета тесто като рула и ги поставете в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете рулата на 160 градуса 30 минути.
4. Извадете рулата и ги оставете да изстинат. Нарежете рулата с остър нож на филийки с дебелина 1 см, под лек ъгъл. Наредете бисквитите легнали в същата тава и ги запечете за още 10 минути на 160 градуса.
Така двойно запечени кантучините могат да се съхраняват по-дълго време в кутия.
Традиционно кантучините се поднасят с десертно вино, но могат да се поднесат и с кафе.
Продукти
- 350 г брашно 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол 1 шушулка ванилия 3 яйца 200 г кафява захар 1 портокал настъргана кора 200 г белени бадеми
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад