Начин на приготвяне:

1. В купа смесете брашното, захарта, бадемите. Поръсете със сол, добавете яйцата, сърцевината на шушулката ванилия и настърганата кора на портокала. Разбъркайте с ръце тестото.
2. Разделете тестото на две и го разточете върху набрашнен плот на дълги франзели.
3. Изпечете франзелите в тава, постлана с хартия за печене на 160 градуса за 30 минути.
4. Разрежете франзелите на филийки с дебелина от 3 см и ги изпечете повторно за 10 минути. Така стават хрупкави.
5. Кантучините се поднасят след вечеря с чаша порто или кафе.

Продукти

  • 200 г безсолни бадеми
  • 350 г брашно
  • 200 г пудра захар
  • 1 шушулка ванилия
  • 3 яйца
  • 1 портокал

Свързани рецепти