Кантучини
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. В купа смесете брашното, захарта, бадемите. Поръсете със сол, добавете яйцата, сърцевината на шушулката ванилия и настърганата кора на портокала. Разбъркайте с ръце тестото.
2. Разделете тестото на две и го разточете върху набрашнен плот на дълги франзели.
3. Изпечете франзелите в тава, постлана с хартия за печене на 160 градуса за 30 минути.
4. Разрежете франзелите на филийки с дебелина от 3 см и ги изпечете повторно за 10 минути. Така стават хрупкави.
5. Кантучините се поднасят след вечеря с чаша порто или кафе.
2. Разделете тестото на две и го разточете върху набрашнен плот на дълги франзели.
3. Изпечете франзелите в тава, постлана с хартия за печене на 160 градуса за 30 минути.
4. Разрежете франзелите на филийки с дебелина от 3 см и ги изпечете повторно за 10 минути. Така стават хрупкави.
5. Кантучините се поднасят след вечеря с чаша порто или кафе.
Продукти
- 200 г безсолни бадеми 350 г брашно 200 г пудра захар 1 шушулка ванилия 3 яйца 1 портокал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладка пица с плодове