Начин на приготвяне:

1. За пълнежа на канолите* смесете рикотата и пудрата захар и разбъркайте до гладкост.
2. Добавете нарязаните на ситно захаросани плодове и добавете ваниловия екстракт или остърганата вътрешност на половин шушулка ванилия. Начупете или нарежете шоколада и суровите ядки шам-фъстък. По желание може да настържете портокалова кора, да добавите някакъв вид алкохол. Разбъркайте.
3. Охладете сместа и напълнете с нея канолите.
4. Разтопете качествен натурален шоколад на водна баня и го оставете леко да изстине. Потапяйте краищата на напълнените каноли в шоколада и ги оставяйте да изсъхнат върху решетка.

*Използвайте готови каноли, които се продават в кутии. Ако не намерите, вижте кака може да си ги приготвите сами - http://www.24kitchen.bg/recipe/kanoli

Продукти

За пълнежа:

  • 600 г рикота
  • 150 г пудра захар
  • 50 г захаросани цитрусови корички
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 70 г натурален шоколад

  • 100 г натурален шоколад
  • 1 кутия каноли

Свързани рецепти