Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Каноли

категория 0/5
1. За тестото разбийте маслото до пухкавост с помощта на миксер. След това добавете захарта и продължете разбиването. Добавете брашното и разбийте. Без да спирате добавете и яйцето и солта. Накрая добавете вътрешността на шушулката ванилия и силно вино.
2. Дооформете тестото с ръце, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 1 час.
3. Разточете тестото много тънко. С ринг оформете кръгчета. Разточете още малко всяко кръгче. Хубаво подмажете металните тръбички и увийте около всяка по едно кръгче тесто. Там, където тестото трябва да се съедини, намажете с разбит жълтък и притиснете. Краищата на тръбичките трябва да останат да стърчат.
4. Загрейте съд с олио за пържене и пускайте тръбичките с увитото тесто около тях в мазнината. Пържете по 1-2 минути. Оставете изпържените каноли да изстинат и след това отстранете тръбичките. Ако канолото е меко, изпържете го втори път. Ако е твърдо, няма нужда от повторно пържене.
5. За пълнежа смесете в купа рикотата и пудрата захар и разбъркайте. Натрошете предварително запечените филирани бадеми, както и шоколада.  Настържете кората на портокала, добавете канелата и вътрешността на шушулката ванилия. Разбъркайте хубаво и оставете сместа в хладилник да стегне. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.
6. Пълнете всяко каноло първо от единия отвор, после от другия. Наредете канолите в чиния и ги посипете с пудра захар.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен