Каноли
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За тестото разбийте маслото до пухкавост с помощта на миксер. След това добавете захарта и продължете разбиването. Добавете брашното и разбийте. Без да спирате добавете и яйцето и солта. Накрая добавете вътрешността на шушулката ванилия и силно вино.
2. Дооформете тестото с ръце, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 1 час.
3. Разточете тестото много тънко. С ринг оформете кръгчета. Разточете още малко всяко кръгче. Хубаво подмажете металните тръбички и увийте около всяка по едно кръгче тесто. Там, където тестото трябва да се съедини, намажете с разбит жълтък и притиснете. Краищата на тръбичките трябва да останат да стърчат.
4. Загрейте съд с олио за пържене и пускайте тръбичките с увитото тесто около тях в мазнината. Пържете по 1-2 минути. Оставете изпържените каноли да изстинат и след това отстранете тръбичките. Ако канолото е меко, изпържете го втори път. Ако е твърдо, няма нужда от повторно пържене.
5. За пълнежа смесете в купа рикотата и пудрата захар и разбъркайте. Натрошете предварително запечените филирани бадеми, както и шоколада. Настържете кората на портокала, добавете канелата и вътрешността на шушулката ванилия. Разбъркайте хубаво и оставете сместа в хладилник да стегне. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.
6. Пълнете всяко каноло първо от единия отвор, после от другия. Наредете канолите в чиния и ги посипете с пудра захар.
2. Дооформете тестото с ръце, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 1 час.
3. Разточете тестото много тънко. С ринг оформете кръгчета. Разточете още малко всяко кръгче. Хубаво подмажете металните тръбички и увийте около всяка по едно кръгче тесто. Там, където тестото трябва да се съедини, намажете с разбит жълтък и притиснете. Краищата на тръбичките трябва да останат да стърчат.
4. Загрейте съд с олио за пържене и пускайте тръбичките с увитото тесто около тях в мазнината. Пържете по 1-2 минути. Оставете изпържените каноли да изстинат и след това отстранете тръбичките. Ако канолото е меко, изпържете го втори път. Ако е твърдо, няма нужда от повторно пържене.
5. За пълнежа смесете в купа рикотата и пудрата захар и разбъркайте. Натрошете предварително запечените филирани бадеми, както и шоколада. Настържете кората на портокала, добавете канелата и вътрешността на шушулката ванилия. Разбъркайте хубаво и оставете сместа в хладилник да стегне. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник.
6. Пълнете всяко каноло първо от единия отвор, после от другия. Наредете канолите в чиния и ги посипете с пудра захар.
Продукти
- За тестото:1 шушулка ванилия 50 г масло 25 г захар 200 г брашно 1 яйце 1 щипка сол 4 с.л. марсалаЗа пълнежа:70 г филирани бадеми 1 шушулка ванилия 80 г натурален шоколад 100 г пудра захар 350 г рикота 1 ч.л. канела 1 портокал 1 жълтък
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини