Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно чесъна и филенцата аншоа и ги запържете в зехтин. След това добавете измития спанак. Щом спанакът започне да се свива, го изцедете.
2. В купа сложете спанака и рикотата. Овкусете ги със сол и черен пипер и разбъркайте хубаво.
3. Нарежете доматите на кръгчета и ги наредете на дъното на намазнена тавичка.
4. Напълнете канелоните със спаначената смес. Може да ползвате пош.
5. Наредете канелоните върху доматите и обилно поръсете с настърган пармезан. Отгоре накъсайте моцарелата на парченца. За завършек поръсете със зехтин и запечете канелоните.
6. Сервирайте канелоните със салата от рукола.

Продукти

  • 500 г спанак
  • 6 бр. филе аншоа
  • 1 скилидка чесън
  • 250 г рикота
  • сол и черен пипер
  • 4 домата
  • 12 канелони
  • 150 г пармезан
  • 200 г моцарела
  • 150 г рукола

Свързани рецепти