Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Канелони със салам

категория 0/5
1. За доматения сос разрежете на половинки чери доматите и ги сложете в тава. Поръсете ги с нарязания на тънки филийки чесън, овкусете със сол, черен пипер, балсамов оцет, повече зехтин. Разпръснете отгоре стръковете мащерка и разбъркайте добре. Оставете настрани.
2. В купа смесете рикотата, настъргания пармезан. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.  Нарежете салама на малки кубчета. Отстранете костилките на маслините и ги нарежете. Добавете салама и маслините в купата заедно с листата босилек и малко от отделилия се сок от доматите. Разбъркайте добре.
3. Поставете в единия край на всеки лист прясна паста по 1 пълна с.л. от плънката и завийте на руло. На дъното на тавичка сипете малко от сока на доматите и подредете навитите канелони, с прихлупената страна надолу. Изсипете сместа с домати върху рулата и я разпределете равномерно. Поръсете с настърган пармезан и листа босилек. Покрийте с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-30 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Саймън Римър