Канелони със салам

Канелони със салам

Начин на приготвяне:

1. За доматения сос разрежете на половинки чери доматите и ги сложете в тава. Поръсете ги с нарязания на тънки филийки чесън, овкусете със сол, черен пипер, балсамов оцет, повече зехтин. Разпръснете отгоре стръковете мащерка и разбъркайте добре. Оставете настрани.
2. В купа смесете рикотата, настъргания пармезан. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.  Нарежете салама на малки кубчета. Отстранете костилките на маслините и ги нарежете. Добавете салама и маслините в купата заедно с листата босилек и малко от отделилия се сок от доматите. Разбъркайте добре.
3. Поставете в единия край на всеки лист прясна паста по 1 пълна с.л. от плънката и завийте на руло. На дъното на тавичка сипете малко от сока на доматите и подредете навитите канелони, с прихлупената страна надолу. Изсипете сместа с домати върху рулата и я разпределете равномерно. Поръсете с настърган пармезан и листа босилек. Покрийте с лист алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-30 минути.

Продукти

  • 500 г чери домати
  • 1 скилидка чесън
  • балсамов оцет
  • сол и черен пипер
  • зехтин
  • 4 стръка прясна мащерка
  • рикота
  • пармезан
  • 300 г италиански салам
  • 1 шепа зелени маслини
  • 3 стръка босилек
  • 12 листа пресни кори за лазаня

Свързани рецепти