Подготовка
1. Смесете маята със захарта и водата и оставете сместа 10 мин. докато шупне. В купа смесете другите съставки за тестото и в кладенче добавете сместа с маята. Омесете тесто и го оставете да втасва 1 час. След това с точилка го разточете надълго с дебелина около 1 см. 2. В купа смесете сиренето крема, маслото, захарта и ванилията. 3. Намажете от пълнежа по дължината на разточеното тесто, поръсете обилно с канела и разпръснете стафиди. 4. Навийте рулото - не много стегнато, но и не много хлабаво. 5. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 4 см. 6. Поставете рулата в тав
Продукти
За тестото:
- 10 г захар
- 30 г суха мая
- 120 мл топла вода
- 560 г брашно
- 1 яйце
- 180 мл топло мляко
- 100 г захар
- 5 г сол
- 100 г масло със стайна температура
За пълнежа:
- 200 г крема сирене
- 100 г масло
- ванилия
- 270 г захар
- 20 г канела
- 100 г стафиди
За глазурата:
- 150 г захар
- 30 мл портокалов сок
- 1 канела