Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Канелени рула

Стъпки

  1. Prev1/7Next

    1. Смесете маята със захарта и водата и оставете сместа 10 мин. докато шупне. В купа смесете другите съставки за тестото и в кладенче добавете сместа с маята. Омесете тесто и го оставете да втасва 1 час. След това с точилка го разточете надълго с дебелина около 1 см.
  2. Prev2/7Next

    2. В купа смесете сиренето крема, маслото, захарта и ванилията.
  3. Prev3/7Next

    3. Намажете от пълнежа по дължината на разточеното тесто, поръсете обилно с канела и разпръснете стафиди.
  4. Prev4/7Next

    4. Навийте рулото - не много стегнато, но и не много хлабаво.
  5. Prev5/7Next

    5. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 4 см.
  6. Prev6/7Next

    6. Поставете рулата в тавичка за печене, намазана с мазнина. Покрийте ги с влажна кърпа и ги оставете да удвоят обема си. След това ги изпечете на 180 градуса за 30 минути.
  7. Prev7/7Next

    7. Смесете пудрата захар, портокаловия сок и ванилията до гладкост. Украсете рулата с глазурата.
категория 0/5
За деца:
не
За вегетарианци:
не