Канелени рула

Канелени рула

Подготовка

1. Смесете маята със захарта и водата и оставете сместа 10 мин. докато шупне. В купа смесете другите съставки за тестото и в кладенче добавете сместа с маята. Омесете тесто и го оставете да втасва 1 час. След това с точилка го разточете надълго с дебелина около 1 см. 2. В купа смесете сиренето крема, маслото, захарта и ванилията. 3. Намажете от пълнежа по дължината на разточеното тесто, поръсете обилно с канела и разпръснете стафиди. 4. Навийте рулото - не много стегнато, но и не много хлабаво. 5. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 4 см. 6. Поставете рулата в тав

Продукти

За тестото:

  • 10 г захар
  • 30 г суха мая
  • 120 мл топла вода
  • 560 г брашно
  • 1 яйце
  • 180 мл топло мляко
  • 100 г захар
  • 5 г сол
  • 100 г масло със стайна температура

За пълнежа:

  • 200 г крема сирене
  • 100 г масло
  • ванилия
  • 270 г захар
  • 20 г канела
  • 100 г стафиди

За глазурата:

  • 150 г захар
  • 30 мл портокалов сок
  • 1 канела

Свързани рецепти