Канелени рула

Продукти

  • За тестото:10 г захар 30 г суха мая 120 мл топла вода 560 г брашно 1 яйце 180 мл топло мляко 100 г захар 5 г сол 100 г масло със стайна температураЗа пълнежа:200 г крема сирене 100 г масло ванилия 270 г захар 20 г канела 100 г стафидиЗа глазурата:150 г захар 30 мл портокалов сок 1 канела

Начин на приготвяне:

  • 1. Смесете маята със захарта и водата и оставете сместа 10 мин. докато шупне. В купа смесете другите съставки за тестото и в кладенче добавете сместа с маята. Омесете тесто и го оставете да втасва 1 час. След това с точилка го разточете надълго с дебелина около 1 см. 2. В купа смесете сиренето крема, маслото, захарта и ванилията. 3. Намажете от пълнежа по дължината на разточеното тесто, поръсете обилно с канела и разпръснете стафиди. 4. Навийте рулото - не много стегнато, но и не много хлабаво. 5. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 4 см. 6. Поставете рулата в тав

Свързани рецепти

Виж всички