Канелени рула
Продукти
- За тестото:10 г захар 30 г суха мая 120 мл топла вода 560 г брашно 1 яйце 180 мл топло мляко 100 г захар 5 г сол 100 г масло със стайна температураЗа пълнежа:200 г крема сирене 100 г масло ванилия 270 г захар 20 г канела 100 г стафидиЗа глазурата:150 г захар 30 мл портокалов сок 1 канела
Начин на приготвяне:
- 1. Смесете маята със захарта и водата и оставете сместа 10 мин. докато шупне. В купа смесете другите съставки за тестото и в кладенче добавете сместа с маята. Омесете тесто и го оставете да втасва 1 час. След това с точилка го разточете надълго с дебелина около 1 см. 2. В купа смесете сиренето крема, маслото, захарта и ванилията. 3. Намажете от пълнежа по дължината на разточеното тесто, поръсете обилно с канела и разпръснете стафиди. 4. Навийте рулото - не много стегнато, но и не много хлабаво. 5. Нарежете рулото на парчета с дебелина около 4 см. 6. Поставете рулата в тав
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад