Канелени пудинги с ванилов сос
1. За пудингите смесете в купа брашното със захарта, канелата, солта и бакпулвера. Разбъркайте. Разтопете маслото, докато започне да мирише на ядки. Оставете го да поизстине.
2. В друга купа разбъркайте яйцето и жълтъка. Добавете прясното мляко и разтопеното масло. Разбъркайте.
3. Добавете течните съставки към сухите и разбъркайте до гладкост. Обелете ябълката и я настържете. Добавете я към тестото и разбъркайте. Прехвърлете сместа в шприц.
4. Намаслете огнеупорни формички за пудинг с масло. Напълнете формичките и ги сложете в тенджера за варене на пара - водата в нея трябва да е завряла. Варете 15 минути. След това оставете пудингите да се охладят.
5. За ваниловия сос сипете в тенджерка сметаната и млякото. разрежете шушулката ванилия, остържете вътрешността и и я добавете в тенджерката. /Може да сложите и шушулките за повече аромат или да ги поставите в буркан със захар, за да получите ванилена захар./ В купичка разбъркайте жълтъците със захарта. Щом сместа в тенджерката заври, добавете малко от нея при жълтъците, като бъркате енергично. Изсипете всичко в тенджерката и бъркайте докато соса се сгъсти.
6. Обърнете всеки пудинг в чиния и го залейте с ванилов сос.

Продукти

  • За пудингите:60 г масло 200 г брашно 100 г захар 1 ч.л. канела 1 ч.л. бакпулвер щипка сол 80 мл прясно мляко 1 яйце 1 жълтък 1 зелена ябълкаЗа ваниловия сос:1 шушулка ванилия 200 мл течна животинска сметана 100 мл прясно мляко 60 г захар 3 жълтъка

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички