1. Разбъркайте маята в предварително затопленото прясно мляко. Пресейте брашното в купата на миксера и налейте млякото с маята. Прибавете захарта, яйцето и канелата. Сложете приставката за тесто и разбърквайте с помощта на миксер на средна скорост, за около 10 минути.

2. Добавете маслото и солта и разбийте за още 2 минути. Разточете готовото тесто върху набрашнен плот на правоъгълна кора, дебела около половин сантиметър. Оставете да почине.

3. В това време разбийте маслото за плънката с двата вида захар и кардамона*. Разнесете хубаво плънката върху тестото. Прегънете на две.

4. За американския начин на оформяне на охлювите, навийте тестото на стегнато руло. Нарежете го на филии с дебелина 2-3 см. Оставете ги да втасат.

5. Загрейте фурната на 190 градуса (с вентилатор). Подредете охлювите в тави, покрити с хартия за печене. Сложете ги да се пекат за около 20 минути, докато придобият златист цвят и захарта по повърхността им се карамелизира.


*Ако предпочитате охлювите да имат по-малко плънка, за да се усеща повече ароматното тесто, намалете количеството на продуктите за плънката наполовина.

Съвет:
Канелените рула можете да завиете и по още два начина: 

Шведски - прегънатото на две тесто нарежете на ленти, дебели 2-3 см. Хванете краищата с двете ръце, разтеглете с ръце и усуквайте в различни посоки. След това навийте около пръстите на едната ръка, поставете на плота и подхпъхнете краищата в средата на рулото отгоре и отдолу;

Лесен - прегънатото на две тесто навийте на руло. Ако е необходимо, разрежете на две, за не е много дълго. След това разрежете през средата по цялата дължина и накрая получените две парчета разрежете още веднъж по дължина, през средата, на две.

Продукти

  • За тестото:360 г прясно мляко 10 г суха мая 600 г брашно 90 г захар 30 г канела 4 г сол 1 яйце 90 г меко маслоЗа плънката:200 г меко масло 150 г кафява захар 150 г бяла захар 10 г смлян кардамон

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички