Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Канелени кифли

категория 0/5
1. Загрейте млякото с маслото, захарта, маята, солта и кардамона. Разбъркайте добре.
2. Направете кладенче в брашното и изсипете затоплената смес. Омесете меко тесто. Оставете го да втасва половин час.
3. За пълнеже смелете в блендер всички съставки.
4. Разточете тестото на правоъгълен лист. Намажете половината лист с канеления пълнеж. Прегънете тестото и притиснете. Нарежете го на ленти. Всяка лента навийте на ръката си и я завържете на възел. Оставете кифлите да втасат още веднъж за 20 минути.
5. Намажете с яйце кифлите и ги поръсете със захар. Изпечете ги за 15 минути на 220 градуса.
6. Сервирайте кифлите топли, придружени от чаша кафе.
За деца:
не
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен