Начин на приготвяне:

1. Загрейте млякото с маслото, захарта, маята, солта и кардамона. Разбъркайте добре.
2. Направете кладенче в брашното и изсипете затоплената смес. Омесете меко тесто. Оставете го да втасва половин час.
3. За пълнеже смелете в блендер всички съставки.
4. Разточете тестото на правоъгълен лист. Намажете половината лист с канеления пълнеж. Прегънете тестото и притиснете. Нарежете го на ленти. Всяка лента навийте на ръката си и я завържете на възел. Оставете кифлите да втасат още веднъж за 20 минути.
5. Намажете с яйце кифлите и ги поръсете със захар. Изпечете ги за 15 минути на 220 градуса.
6. Сервирайте кифлите топли, придружени от чаша кафе.

Продукти

За тестото:

  • 500 мл прясно мляко
  • 150 г масло
  • 12 г суха мая
  • 120 г захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. кардамон
  • 850 г брашно
  • 1 яйце

За пълнежа:

  • 150 г белени бадеми
  • 150 г захар
  • 100 г масло
  • 8 ч.л. канела
  • 4 с.л. вода
  • захар за поръсване
  • яйце за намазване

Свързани рецепти