Канелени кифли
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Загрейте млякото с маслото, захарта, маята, солта и кардамона. Разбъркайте добре.
2. Направете кладенче в брашното и изсипете затоплената смес. Омесете меко тесто. Оставете го да втасва половин час.
3. За пълнеже смелете в блендер всички съставки.
4. Разточете тестото на правоъгълен лист. Намажете половината лист с канеления пълнеж. Прегънете тестото и притиснете. Нарежете го на ленти. Всяка лента навийте на ръката си и я завържете на възел. Оставете кифлите да втасат още веднъж за 20 минути.
5. Намажете с яйце кифлите и ги поръсете със захар. Изпечете ги за 15 минути на 220 градуса.
6. Сервирайте кифлите топли, придружени от чаша кафе.
2. Направете кладенче в брашното и изсипете затоплената смес. Омесете меко тесто. Оставете го да втасва половин час.
3. За пълнеже смелете в блендер всички съставки.
4. Разточете тестото на правоъгълен лист. Намажете половината лист с канеления пълнеж. Прегънете тестото и притиснете. Нарежете го на ленти. Всяка лента навийте на ръката си и я завържете на възел. Оставете кифлите да втасат още веднъж за 20 минути.
5. Намажете с яйце кифлите и ги поръсете със захар. Изпечете ги за 15 минути на 220 градуса.
6. Сервирайте кифлите топли, придружени от чаша кафе.
Продукти
- За тестото:500 мл прясно мляко 150 г масло 12 г суха мая 120 г захар 1 ч.л. сол 1 ч.л. кардамон 850 г брашно 1 яйцеЗа пълнежа:150 г белени бадеми 150 г захар 100 г масло 8 ч.л. канела 4 с.л. вода захар за поръсване яйце за намазване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад