Начин на приготвяне:
1. Сложете маслото върху плота и поръсете върху него пудрата захар. Започнете да го мачкате с пръсти и постепенно го разстилайте в кръг върху плота. То трябва да стане на паста, тогава добавете прясното мляко и продължете да го разстилате. Може да си помагате със стъргалка.
2. Добавете солта и канелата иразмесете. Добавете брашното и захарта и омесете гладко тесто. С помощта на стъргалката го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
3. Шприцовайте малки гевречета върху плоска тава, постлана с хартия за печене.
4. Смесете захарта и канела и поръсете с тях гевречатата. Печете гевречетата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
2. Добавете солта и канелата иразмесете. Добавете брашното и захарта и омесете гладко тесто. С помощта на стъргалката го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
3. Шприцовайте малки гевречета върху плоска тава, постлана с хартия за печене.
4. Смесете захарта и канела и поръсете с тях гевречатата. Печете гевречетата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
Продукти
- 150 г масло
- 20 г пудра захар
- щипка сол
- щипка канела
- 30 мл прясно мляко
- 70 г захар
- 200 г брашно
Допълнително:
- 2 с.л. захар
- 1 ч.л. канела