Канелени гевречета
1. Сложете маслото върху плота и поръсете върху него пудрата захар. Започнете да го мачкате с пръсти и постепенно го разстилайте в кръг върху плота. То трябва да стане на паста, тогава добавете прясното мляко и продължете да го разстилате. Може да си помагате със стъргалка.
2. Добавете солта и канелата иразмесете. Добавете брашното и захарта и омесете гладко тесто. С помощта на стъргалката го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
3. Шприцовайте малки гевречета върху плоска тава, постлана с хартия за печене.
4. Смесете захарта и канела и поръсете с тях гевречатата. Печете гевречетата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.

Продукти

  • 150 г масло 20 г пудра захар щипка сол щипка канела 30 мл прясно мляко 70 г захар 200 г брашноДопълнително:2 с.л. захар 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички