Канелени гевречета
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Сложете маслото върху плота и поръсете върху него пудрата захар. Започнете да го мачкате с пръсти и постепенно го разстилайте в кръг върху плота. То трябва да стане на паста, тогава добавете прясното мляко и продължете да го разстилате. Може да си помагате със стъргалка.
2. Добавете солта и канелата иразмесете. Добавете брашното и захарта и омесете гладко тесто. С помощта на стъргалката го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
3. Шприцовайте малки гевречета върху плоска тава, постлана с хартия за печене.
4. Смесете захарта и канела и поръсете с тях гевречатата. Печете гевречетата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
2. Добавете солта и канелата иразмесете. Добавете брашното и захарта и омесете гладко тесто. С помощта на стъргалката го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
3. Шприцовайте малки гевречета върху плоска тава, постлана с хартия за печене.
4. Смесете захарта и канела и поръсете с тях гевречатата. Печете гевречетата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.
Продукти
- 150 г масло 20 г пудра захар щипка сол щипка канела 30 мл прясно мляко 70 г захар 200 г брашноДопълнително:2 с.л. захар 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад