Канелени гевречета

Канелени гевречета

Начин на приготвяне:

1. Сложете маслото върху плота и поръсете върху него пудрата захар. Започнете да го мачкате с пръсти и постепенно го разстилайте в кръг върху плота. То трябва да стане на паста, тогава добавете прясното мляко и продължете да го разстилате. Може да си помагате със стъргалка.
2. Добавете солта и канелата иразмесете. Добавете брашното и захарта и омесете гладко тесто. С помощта на стъргалката го прехвърлете в шприц с гладък накрайник.
3. Шприцовайте малки гевречета върху плоска тава, постлана с хартия за печене.
4. Смесете захарта и канела и поръсете с тях гевречатата. Печете гевречетата в предварително загрята фурна на 160 градуса 20 минути.

Продукти

  • 150 г масло
  • 20 г пудра захар
  • щипка сол
  • щипка канела
  • 30 мл прясно мляко
  • 70 г захар
  • 200 г брашно

Допълнително:

  • 2 с.л. захар
  • 1 ч.л. канела

Свързани рецепти