Начин на приготвяне:
1. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете останалите продукти - остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта, мекото масло, солта, канелата и яйцето. Поръсете бакпулвера върху самото брашно. Започнете да смесвате продуктите отвътре навън. Омесете тестото и оформете топка. Увийте я в прозрачно фолио, като я сплескате и я поставете в хладилник за половин час.
2. В чиния смесете канелата и захарта за овалване. Оформете тестото с ръце под формата на руло. Нарежете го на еднакви филийки. От всяка филийка оформете топче, като го въртите между дланите си. Оваляйте всяко топче в сместа от захар и канела.
3. Наредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги за 15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
2. В чиния смесете канелата и захарта за овалване. Оформете тестото с ръце под формата на руло. Нарежете го на еднакви филийки. От всяка филийка оформете топче, като го въртите между дланите си. Оваляйте всяко топче в сместа от захар и канела.
3. Наредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги за 15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.
Продукти
- 240 г брашно
- 1 шушулка ванилия
- 160 г захар
- 1 яйце
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 1 щипка канела
- 60 г меко масло
За поръсване:
- 30 г захар
- 30 г канела