Канелени бисквити
1. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете останалите продукти - остърганата вътрешност на шушулката ванилия, захарта, мекото масло, солта, канелата и яйцето. Поръсете бакпулвера върху самото брашно. Започнете да смесвате продуктите отвътре навън. Омесете тестото и оформете топка. Увийте я в прозрачно фолио, като я сплескате и я поставете в хладилник за половин час.
2. В чиния смесете канелата и захарта за овалване. Оформете тестото с ръце под формата на руло. Нарежете го на еднакви филийки. От всяка филийка оформете топче, като го въртите между дланите си. Оваляйте всяко топче в сместа от захар и канела.
3. Наредете топчетата в тава, постлана с хартия за печене. Изпечете ги за 15 минути в предварително загрята фурна на 170 градуса.

Продукти

  • 240 г брашно 1 шушулка ванилия 160 г захар 1 яйце 1 ч.л. бакпулвер 1 щипка сол 1 щипка канела 60 г меко маслоЗа поръсване:30 г захар 30 г канела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички