Канеле с ванилия

Канеле с ванилия

Начин на приготвяне:

За канелето трябва да си приготвите формички, които представляват високи кошнички. Ако нямате такива, може да използвате каквито имате.
Първо загрейте в тенджера половин литър прясно мляко. Към него добавете четвърт захар и ванилията. Може да добавите канела или ром в зависимост от това с какъв преобладаващ вкус ще са вашите канеле. Млякото не трябва да завира. Накрая добавете маслото и щом то се разтопи дръпнете сместа от котлона. Прецедете сместа и оставете да изстине.
В купа сложете другото количество мляко, яйцето и жълтъците и разбийте. Добавете захрата, рома и брашното малко по малко. Бийте с тел така, че сместа да стане без бучки. След това добавете прецеденото мляко към тази смес и разбъркайте. Прецедете цялата смес още веднъж и я прехвърлете в кана. Намажете формичките с олио и ги напълнете със сместа.
Печете канелето на 180 градуса за 40-45 минути. При печенето канелето първо се надигат, а после спадат. Също така отвън стават като изгорели.
Готовите сладки може да намажете с течен мед.

Продукти

  • 500 мл прясно мляко
  • 250 г захар
  • 50 г масло
  • ванилия
  • 1 яйце
  • 3 жълтъка
  • 50 мл ром
  • 125 г захар
  • 250 г брашно
  • 250 мл прясно мляко
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes

Свързани рецепти