Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Канеле с ванилия

категория 0/5
За канелето трябва да си приготвите формички, които представляват високи кошнички. Ако нямате такива, може да използвате каквито имате.
Първо загрейте в тенджера половин литър прясно мляко. Към него добавете четвърт захар и ванилията. Може да добавите канела или ром в зависимост от това с какъв преобладаващ вкус ще са вашите канеле. Млякото не трябва да завира. Накрая добавете маслото и щом то се разтопи дръпнете сместа от котлона. Прецедете сместа и оставете да изстине.
В купа сложете другото количество мляко, яйцето и жълтъците и разбийте. Добавете захрата, рома и брашното малко по малко. Бийте с тел така, че сместа да стане без бучки. След това добавете прецеденото мляко към тази смес и разбъркайте. Прецедете цялата смес още веднъж и я прехвърлете в кана. Намажете формичките с олио и ги напълнете със сместа.
Печете канелето на 180 градуса за 40-45 минути. При печенето канелето първо се надигат, а после спадат. Също така отвън стават като изгорели.
Готовите сладки може да намажете с течен мед.
За деца:
не
За вегетарианци:
да