Канадски петифури
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За блата разтопете маслото. Към него добавете захарта и настърганата лимонова кора и разбъркайте. След това добавете кокосовите стърготини и брашното и разбъркайте до гладкост. Пресипете сместа в квадратна тавичка /21х21 см/, постлана с хартия за печене и я разстелете равномерно. Печете блата в предварително загрята на 170 градуса фурна 20 минути. Оставете го да изстине, без да го вадите от формата.
2. За крема сипете в тенджерка кондензираното мляко. ом се затопли добавете маслото и кленовия сироп. Оставете сместа да заври на слаб огън. Варете крема 10 минути, до изсветляване.
3. Изсипете топлия крем върху изстиналата основа и го разстелете равномерно. Печете сладкиша още 15 минути на 170 градуса.
4. За шоколадовото желе накиснете желатина във вода или го разтопете на водна баня, ако ползвате прахообразен. В тенджерка сложете водата и захарта да заврят. Тогава добавете и какаото и разбърквайте докато сместа стане гладка и се посгъсти. Това ще отнеме около 4 минути. Дръпнете сиропа от котлона и добавете накиснатия и изцеден желатин. Бъркайте. Накрая добавете нарязания шоколад и бъркайте докато той се разтопи. Излейте топлото желе върху изстиналия блат с крема и го разнесете равномерно. Сложете сладкиша в хладилника да стегне желето.
5. Извадете сладкиша от формата с помощта на хартията. Отстранете я и нарежете сладкиша на квадратчета с размери 3х3 см. Наредете петифурите в чиния или поднос.
2. За крема сипете в тенджерка кондензираното мляко. ом се затопли добавете маслото и кленовия сироп. Оставете сместа да заври на слаб огън. Варете крема 10 минути, до изсветляване.
3. Изсипете топлия крем върху изстиналата основа и го разстелете равномерно. Печете сладкиша още 15 минути на 170 градуса.
4. За шоколадовото желе накиснете желатина във вода или го разтопете на водна баня, ако ползвате прахообразен. В тенджерка сложете водата и захарта да заврят. Тогава добавете и какаото и разбърквайте докато сместа стане гладка и се посгъсти. Това ще отнеме около 4 минути. Дръпнете сиропа от котлона и добавете накиснатия и изцеден желатин. Бъркайте. Накрая добавете нарязания шоколад и бъркайте докато той се разтопи. Излейте топлото желе върху изстиналия блат с крема и го разнесете равномерно. Сложете сладкиша в хладилника да стегне желето.
5. Извадете сладкиша от формата с помощта на хартията. Отстранете я и нарежете сладкиша на квадратчета с размери 3х3 см. Наредете петифурите в чиния или поднос.
Продукти
- За блата:120 г масло 80 г тъмнокафява захар 25 г кокосови стърготини 110 г брашно 0.5 бр. лимон настъргана кораЗа крема:60 г масло 90 г кленов сироп 600 мл кондензирано млякоЗа шоколадовото желе:3 листа желатин 80 г захар 185 мл вода 65 г какао 20 г натурален шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини