Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Канадски петифури

категория 0/5
1. За блата разтопете маслото. Към него добавете захарта и настърганата лимонова кора и разбъркайте. След това добавете кокосовите стърготини и брашното и разбъркайте до гладкост. Пресипете сместа в квадратна тавичка /21х21 см/, постлана с хартия за печене и я разстелете равномерно. Печете блата в предварително загрята на 170 градуса фурна 20 минути. Оставете го да изстине, без да го вадите от формата.
2. За крема сипете в тенджерка кондензираното мляко. ом се затопли добавете маслото и кленовия сироп. Оставете сместа да заври на слаб огън. Варете крема 10 минути, до изсветляване.
3. Изсипете топлия крем върху изстиналата основа и го разстелете равномерно. Печете сладкиша още 15 минути на 170 градуса.
4. За шоколадовото желе накиснете желатина във вода или го разтопете на водна баня, ако ползвате прахообразен. В тенджерка сложете водата и захарта да заврят. Тогава добавете и какаото и разбърквайте докато сместа стане гладка и се посгъсти. Това ще отнеме около 4 минути. Дръпнете сиропа от котлона и добавете накиснатия и изцеден желатин. Бъркайте. Накрая добавете нарязания шоколад и бъркайте докато той се разтопи. Излейте топлото желе върху изстиналия блат с крема и го разнесете равномерно. Сложете сладкиша в хладилника да стегне желето.
5. Извадете сладкиша от формата с помощта на хартията. Отстранете я и нарежете сладкиша на квадратчета с размери 3х3 см. Наредете петифурите в чиния или поднос.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен