Камамбер в хрупкава мантия

Камамбер в хрупкава мантия

Подготовка

1. Нарежете ябълките на кубчета и ги задушете на слаб огън с виното и подправките. След като леко омекнат, засилете котлона, за да се изпари алкохола напълно.
2. Сипете маслото, меда и оцета и бъркайте докато леко се карамелизират.
3. Отстранете от огъня и добавете начупените ядки и стафидите. Оставете ябълките да се охладят. 4. За всяка порция сложете по две кори за баница една върху друга като намажете помежду им с малко масло.
5. Върху корите сложете сиренето и разпределете отгоре ябълковата смес на купчинки.
6. Завийте всичко добре с корите н

Продукти

  • 8 кори за баница
  • 4 с.л. стопено масло
  • 2 кисели ябълки
  • 1 с.л. мед
  • 3 с.л. червено вино
  • 2 с.л. балсамов оцет
  • 1 гвоздейче карамфил
  • 2 щипки канела
  • 1 с.л. масло
  • 100 г запечени филирани бадеми
  • 2 с.л. стафиди
  • 4 малки бучки камамбер или друго меко сирене

Свързани рецепти