Начин на приготвяне:

1. Накиснете боба в студена вода за 1 нощ.
2. Прецедете го и го сложете в дълбока тенджера. Залейте го с гореща вода. Обелете лука и скилидките чесън и ги нарежете на едро. Добавете ги заедно с целите наденици, на които предварително сте отразяли връвчиците. Сложете парчето бекон, както и добре измитото ухо. Овкусете със сол, черен пипер и зехтин, пуснете дафиновия лист. Може да добавите нарязаните на ситно дръжки на кориандъра. Варете 60 минути.
3. Извадете надениците, бекона и ухото. Нарежете ги на малки парченца. Намачкайте боба в тенджерата и към него добавете обелените и нарязани на малки кубчета картофи. Върнете нарязаното месо и варете още 15 минути. Добавете нарязаните листа кориандър.
4. На дъното на купичка поставете добре измит малък камък. Върху него насипете супа.

Продукти

  • 500 г червен боб
  • 1 свинско ухо
  • 1 кървавица
  • 1 наденица чоризо
  • 150 г бекон
  • 750 г картофи
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 дафинов лист
  • 1 връзка кориандър
  • сол и черен пипер
  • зехтин

Свързани рецепти