Начин на приготвяне:
1. Накълцайте месото на ситно. Овкусете го със сол, прясно смлян пипер меланж и кимион.
2. Каймата смесете с натрошеното сирене и олиото, омесете добре и оставете в хладилник за 2 часа.
3. От готовата кайма оформете кебапчета и ги нанижете на шишове. Изпечете ги до готовност върху добре загрята плоча, намазана с олио.
4. За соса накълцайте лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин, посолете. Прибавете печените чушки, нарязани на малки кубчета, налейте 100 мл вода и гответе под капак около 20 минути. Добавете захарта, разбъркайте и оставете на огъня без да похлупвате, докато сосът леко се сгъсти.
5. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на филийки, намажете ги с разтопено масло и ги запечете за около 10 минути. Поръсете ги със самардала.
6. Сервирайте кебапчетата с хляба и соса.
2. Каймата смесете с натрошеното сирене и олиото, омесете добре и оставете в хладилник за 2 часа.
3. От готовата кайма оформете кебапчета и ги нанижете на шишове. Изпечете ги до готовност върху добре загрята плоча, намазана с олио.
4. За соса накълцайте лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин, посолете. Прибавете печените чушки, нарязани на малки кубчета, налейте 100 мл вода и гответе под капак около 20 минути. Добавете захарта, разбъркайте и оставете на огъня без да похлупвате, докато сосът леко се сгъсти.
5. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на филийки, намажете ги с разтопено масло и ги запечете за около 10 минути. Поръсете ги със самардала.
6. Сервирайте кебапчетата с хляба и соса.
Продукти
- 600 г свински врат
- 400 г телешка плешка
- 200 г овче сирене
- 1 ч.л. смлян кимион
- 2 с.л. олио
- сол
- пипер меланж
- ръчен хляб
- масло за намазване
- самардала
За соса:
- 8 печени червени чушки
- 0.5 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 60 мл зехтин
- 1 ч.л. захар
- сол на вкус