Начин на приготвяне:

1. Накълцайте месото на ситно. Овкусете го със сол, прясно смлян пипер меланж и кимион.

2. Каймата смесете с натрошеното сирене и олиото, омесете добре и оставете в хладилник за 2 часа.

3. От готовата кайма оформете кебапчета и ги нанижете на шишове. Изпечете ги до готовност върху добре загрята плоча, намазана с олио. 

4. За соса накълцайте лука и чесъна и ги запържете в сгорещения зехтин, посолете. Прибавете печените чушки, нарязани на малки кубчета, налейте 100 мл вода и гответе под капак около 20 минути. Добавете захарта, разбъркайте и оставете на огъня без да похлупвате, докато сосът леко се сгъсти. 

5. Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Нарежете хляба на филийки, намажете ги с разтопено масло и ги запечете за около 10 минути. Поръсете ги със самардала.

6. Сервирайте кебапчетата с хляба и соса.

Продукти

  • 600 г свински врат
  • 400 г телешка плешка
  • 200 г овче сирене
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 2 с.л. олио
  • сол
  • пипер меланж
  • ръчен хляб
  • масло за намазване
  • самардала

За соса:

  • 8 печени червени чушки
  • 0.5 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 60 мл зехтин
  • 1 ч.л. захар
  • сол на вкус

Свързани рецепти