Калинки
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За кексчетата разтопете маслото. В една купа смесете брашното с бакпулвера и захарта и разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете и охладеното разтопено масло, разбъркайте. Добавете сухите съставки и разбъркайте до хомогенност.
2. Разпределете сместа в силиконова форма и печете кексчетата в предварително агрята фурна на 180 градуса 25 минути. След това ги оставете добре да изстинат.
3. За пълнежа смесете горските плодове с конфитюра от кайсии и разбъркайте. Отрежете тънко капаче на всяко кексче, от долната, по-широка старана и с помощта на малка лъжичка издълбайте част от вътрешността му. Запълнете дупката с пълнеж.
4. За марципана смелете фино бадемите и захарта с блендер или кухненски робот. Добавете белтъка и разбъркайте до получаването на топка. Омесете леко марципана. 1/3 от марципана поръсете с какаото и го омесете докато цветът му стане равномерно кафяв. Оставете съвсем малко парченце бял марципан.
5. Добавете червеното цвекло на прах към сока от червено цвекло и разбъркайте. Поставете си гумени ръкавици и добавете сместа към останалия марципан. Месете до получаването на равномерен червен цвят.
6. Разточете двата цвята марципан с помощта на точилка, с дебелина 0.5 см. От кафевия марципан, с помощта на ринг, изрежете кръгчета за основа на калинките. Поставете ги върху отвора с пълнежа. От червения марципан отрежете кръгчета с малко-по-голям диаметър. Обърнете кексчетата така че да стоят върху основата си от кафяв марципан и ги намажете с конфитюр от кайсии с помощта на четка. Покрийте всяко кексче плътно с червен марципан. Притиснете добре по краищата.
7. От кафевия марципан изрежете още 3 кръгчета и ги разрежете на половинки. Поставете по удно полукръгче за уста на всяка калинка. С дръжката на вилица или лъжица направете лек разрез по средата на тялото а всяка калинка. Изрежете малки кръгчета, с помощта на накрайник за шприц, за точки на калинките. за очи изрежете кръгче бял марципан и съвсем малко кръгче кафяв марципан. Поставете първо бялото кръгче, а в него кафявото. Оформете и уста с помощта на ножче.
6. Разточете двата цвята марципан с помощта на точилка, с дебелина 0.5 см. От кафевия марципан, с помощта на ринг, изрежете кръгчета за основа на калинките. Поставете ги върху отвора с пълнежа. От червения марципан отрежете кръгчета с малко-по-голям диаметър. Обърнете кексчетата така че да стоят върху основата си от кафяв марципан и ги намажете с конфитюр от кайсии с помощта на четка. Покрийте всяко кексче плътно с червен марципан. Притиснете добре по краищата.
7. От кафевия марципан изрежете още 3 кръгчета и ги разрежете на половинки. Поставете по удно полукръгче за уста на всяка калинка. С дръжката на вилица или лъжица направете лек разрез по средата на тялото а всяка калинка. Изрежете малки кръгчета, с помощта на накрайник за шприц, за точки на калинките. за очи изрежете кръгче бял марципан и съвсем малко кръгче кафяв марципан. Поставете първо бялото кръгче, а в него кафявото. Оформете и уста с помощта на ножче.
8. За антенки на калинките загрейте алко олио в тиган и запържете спагетите до хрупкавост. След като изстинат ги начупете и поставете антенки. на края на всяка антенка сложете топче кафяв марципан.
Продукти
- За кексчетата:90 г масло 100 г брашно 0.5 ч.л. бакпулвер 115 г захар 1 яйце 65 мл прясно млякоЗа пълнежа:100 г замразени горски плодове 3 с.л. конфитюр от кайсииЗа декорация:300 г бадеми 375 г пудра захар 1 белтък 1 с.л. какао 2 ч.л. червено цвекло на прах 1 с.л. сок от червено цвекло 3 с.л. конфитюр от кайсии 2 бр. пълнозърнести спагети олио
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери