1. Сварете ориза във водата за 10 минути, докато се появят дупки в него. Оставете го захлупен за няколко минути. След това го разстелете в плосък съд и го напръскайте с оцет. Разбъркайте внимателно.
2. В купа смесете накълцаното месо от раци или нарязаните рулца от раци, добавете майонезата и чили соса. Нарежете краставицата и авокадото на ивици.
3. Върху рогозка поставете лист нори, а върху него разстелете ориз - работете с мокри ръце. Поръсете сусам и постелете парче прозрачно фолио. Обърнете бързо листа - оризът да е отвън. Махнете рогозката и върху листа нори наредете ивици краставица и авокадо. Сложете една пълна лъжица от салатата и щипка кресон. Намажете паста уасаби по дължината на листа. Завийте руло с помощта на фолиото и рогозка. Нарежете рулото на парчета и чак след това премахнете фолиото.
4. Поднесете суши със соев сос.

Продукти

  • 125 г късозърнест ориз 165 мл вода 50 мл оризов оцет 4 листа нори 1 авокадо 150 г раци или сурими 2 с.л. майонеза 1 с.л. чили сос 250 г краставица кресон сусам уасаби соев сос

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички