Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза във водата за 10 минути, докато се появят дупки в него. Оставете го захлупен за няколко минути. След това го разстелете в плосък съд и го напръскайте с оцет. Разбъркайте внимателно.
2. В купа смесете накълцаното месо от раци или нарязаните рулца от раци, добавете майонезата и чили соса. Нарежете краставицата и авокадото на ивици.
3. Върху рогозка поставете лист нори, а върху него разстелете ориз - работете с мокри ръце. Поръсете сусам и постелете парче прозрачно фолио. Обърнете бързо листа - оризът да е отвън. Махнете рогозката и върху листа нори наредете ивици краставица и авокадо. Сложете една пълна лъжица от салатата и щипка кресон. Намажете паста уасаби по дължината на листа. Завийте руло с помощта на фолиото и рогозка. Нарежете рулото на парчета и чак след това премахнете фолиото.
4. Поднесете суши със соев сос.

Продукти

  • 125 г късозърнест ориз
  • 165 мл вода
  • 50 мл оризов оцет
  • 4 листа нори
  • 1 авокадо
  • 150 г раци или сурими
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 с.л. чили сос
  • 250 г краставица
  • кресон
  • сусам
  • уасаби
  • соев сос

Свързани рецепти