Какаов сладкиш с черен боб

Какаов сладкиш с черен боб

Начин на приготвяне:

1. Прецедете добре сварения черен боб. Може да използвате боб от консерва или да сварите суров боб за 1 час, след като сте го накиснали в студена вода за 1 нощ.
2. В кухненски робот сипете боба, яйцата, какаото, стевията, маслото и ваниловия екстракт. Смелете до хомогенност.
3. Добавете бакпулвера и содата и разбъркайте отново.
4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина. Поръсете формата и с малко какао. Изсипете сместа във формата и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 50-60 минути.
5. След като сладкишът изстине, отстранете пружината и поръсете с какао или стевия на прах.

Продукти

  • 500 г сварен черен боб
  • 5 яйца
  • 3 с.л. какао
  • 5 с.л. меко масло
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 0.5 ч.ч. стевия на прах
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 0.5 ч.л. сода бикарбонат
  • какао за поръсване

Свързани рецепти