Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Какаов хляб

категория 0/5
1. Направете закваска като сипете в купичка топла вода и върху нея поръсите маята и захарта. Оставете сместа на топло, да шупне.
2. Сипете брашното в купа , поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете канелата, стафидите, маслото, сусама, настърганата лимонова кора и какаото /повече или по-чалко в зависимост от желанието ви/. Разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно ги смесете с брашното. Разбъркайте докато получите хомогенна смес.
3. Разделете сместа на две и пресипете всяка в предварително намаслена продълговата форма за кекс. Покрийте хлебчетата с кърпа и ги оставете да втасат на топло, в продължение на 30 минути.
4. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович