Какаов хляб

Какаов хляб

Начин на приготвяне:

1. Направете закваска като сипете в купичка топла вода и върху нея поръсите маята и захарта. Оставете сместа на топло, да шупне.
2. Сипете брашното в купа , поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете канелата, стафидите, маслото, сусама, настърганата лимонова кора и какаото /повече или по-чалко в зависимост от желанието ви/. Разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно ги смесете с брашното. Разбъркайте докато получите хомогенна смес.
3. Разделете сместа на две и пресипете всяка в предварително намаслена продълговата форма за кекс. Покрийте хлебчетата с кърпа и ги оставете да втасат на топло, в продължение на 30 минути.
4. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.

Продукти

  • 0.5 кг бяло брашно
  • 2 пакетчета суха мая
  • 1 ч.л. захар
  • 50 г сусам
  • 0.5 ч.л. канела
  • 50 г стафиди
  • 20 г масло
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 2 с.л. какао
  • щипка сол

Свързани рецепти