Какаов хляб
Рецепта от: Ненад Великович
1. Направете закваска като сипете в купичка топла вода и върху нея поръсите маята и захарта. Оставете сместа на топло, да шупне.
2. Сипете брашното в купа , поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете канелата, стафидите, маслото, сусама, настърганата лимонова кора и какаото /повече или по-чалко в зависимост от желанието ви/. Разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно ги смесете с брашното. Разбъркайте докато получите хомогенна смес.
3. Разделете сместа на две и пресипете всяка в предварително намаслена продълговата форма за кекс. Покрийте хлебчетата с кърпа и ги оставете да втасат на топло, в продължение на 30 минути.
4. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.
2. Сипете брашното в купа , поръсете го със сол и направете кладенче в него. В кладенчето сипете канелата, стафидите, маслото, сусама, настърганата лимонова кора и какаото /повече или по-чалко в зависимост от желанието ви/. Разбъркайте продуктите в кладенчето и постепенно ги смесете с брашното. Разбъркайте докато получите хомогенна смес.
3. Разделете сместа на две и пресипете всяка в предварително намаслена продълговата форма за кекс. Покрийте хлебчетата с кърпа и ги оставете да втасат на топло, в продължение на 30 минути.
4. Печете хлебчетата в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-40 минути.
Продукти
- 0.5 кг бяло брашно 2 пакетчета суха мая 1 ч.л. захар 50 г сусам 0.5 ч.л. канела 50 г стафиди 20 г масло 1 лимон настъргана кора 2 с.л. какао щипка сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Ненад Великович
Шоколадов мус
Рецепти Ненад Великович
Пържола по каубойски
Рецепти Ненад Великович
Сръбска плескавица
Рецепти Ненад Великович
Шишчета от пилешки дробчета, бекон и зеленчуци
Рецепти Ненад Великович
Салата урнебес
Рецепти Ненад Великович
Енчилада с домашно пушено сирене
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Бърз чийзкейк
Рецепти Ненад Великович
Пенне с горгонзола и круши
Рецепти Ненад Великович
Оризов чипс със салца